Турецькі бублики сіміти



Турецькі бублики сіміти


Популярні турецькі бублики в кунжутній паніровці - сіміти, гарні як вприкуску з джемами, сирними пастами, ніжним вершковим маслом, так і самі по собі. Частіше печуть м'які, великі за розміром вироби на основі дріжджів. Ми ж пропонуємо випробувати рецепт багатошарових, сухих, ламких без дріжджових «кілець», які ідеально поєднуються з чаєм, кавою і кисломолочними напоями.

Інгредієнти:
борошно - приблизно 300 г;
вершкове масло - 100 г;
цукрова пудра - 3-5 ст. л.;
розпушувач - 1,5 ч. л.;
натуральний йогурт/кефір - 2 ст. л.;
яйця - 1 шт.;
сіль;
кунжут (чорний і/або білий).

Як приготувати турецькі бублики сіміти.


Борошно вищого ґатунку просіваємо через дрібне сито в простору миску.

11


Додаємо сіль і розпушувач - перемішуємо сухі компоненти.

22


Кладемо брусок холодного вершкового масла і, розминаючи, доводимо складові до великої крихти.

33


Відокремлюємо білок і вводимо в майбутнє тісто виключно жовток - вимішуємо.

44


Останніми закладаємо цукрову пудру і йогурт - замішуємо пластичне, злегка маслянисте тісто. Пудру не слід замінювати звичайним цукром, так як втратиться дрібна, шовковиста, тонка, притаманна кураб'є текстура.

55


Скачуємо традиційну кулю і даємо тісту п'ять хвилин відпочинку.

66


Відриваємо по шматку тіста розміром з абрикос, скачуємо довгасті заготовки, кінці яких щільно скріплюємо пальцями - отримуємо кільця.

77


Білком, що залишився, змащуємо поверхню кожного сіміта.

88


Занурюємо мокрі бублики в ємності з чорними і білими зернами кунжуту. Паніруємо окремо, але при бажанні можна прикрасити чорно-білим «забарвленням».

99


Дотримуючись дистанцію між рядами в 2 см, викладаємо напівфабрикат на деко з пергаментом. Випікаємо при температурі 170 градусів близько 20-25 хвилин. Попередньо розігріваємо духову піч до позначки 220 градусів.

1010


Остигають турецькі бублики стрімко - подаємо бездріжджові сіміті, знявши з дека, скликаємо своїх улюблених і насолоджуємося дивовижною випічкою!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок