Як приготувати трайфл



Як приготувати трайфл


Про перших згадках десерту Трайфла відомо з книги Томаса Доусона «The good huswife's Jewell», що вийшла в 1596 році. Тоді у складі десерту була рожева вода, імбир, цукор і густа сметана. Пізніше в десерт додали хліб, змочений алкоголем, яйця і заварний крем. В середині 18 століття Трайфл став набувати риси сучасного десерту і став традиційними Різдвяними ласощами для англійців.

Я не купую готову випічку, тому готувала рулет сама, про що докладно розповім. Для начинки я вибрала малиновий джем, і це виявився відмінний варіант, так як насолода і яскравий смак малини чудово доповнив досить м'який смак персиків.

Ще в рецепті використовуються свіжі персики, але для новорічного десерту все-таки логічніше використовувати консервовані. Де ж зараз взяти свіжі ?! З деяких причин я не можу використовувати арахіс, тому для верхнього шару використовувала фундук.

Про смак. Десерт цей чудовий! Бісквіт наповнюється вологістю персиків і крему, стає ніжним і соковитим. Персики мають, завдяки лікеру, додаткову пікантну нотку. Заварний крем - це взагалі англійська класика. Зверху все завершується хмарою найніжнішої сметани і хрусткими солонуватими горішками в карамелі. Переплетення структур, смаків, ароматів легке і не нав'язливе, але в той же час контрастне і виразне.

Інгредієнти:
Рулет:
5 яєць, розділених на жовтки і білки;
100 г цукрового піску;
1 ч. л. ванільної есенції;
75 г борошн;а
100-150 г малинового джему (або будь-якого іншого за смаком).

Заварний крем:
400 мп молока;
120 мл жирних вершків (33%);
стручок ванілі розрізати;
6 яєчних жовтків;
60 г дрібного цукрового піску;
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Трайфл:
4 персика (консервовані в сиропі);
25 г несолоного вершкового масла;
5 ст. л. лікеру;
1 великий бісквітний рулет з джемом, нарізати на скибочки товщиною 1 см.

Верхній шар:
400 г свіжої сметани (у мене 10%);
1 ст. л. цукру;
1 стручок ванілі.

Горіхи:
2 ст. л. цукрового піску;
100 г арахісу (у мене фундук).

Як приготувати трайфл в домашніх умовах.


Рулет. Нагрійте духовку до 180°С. Змастіть жиром деко розміром 39x27 см. Покладіть на дно вощений папір і змастіть його жиром. У великій мисці електричним міксером на високій швидкості збийте яєчні білки до м'яких піків. Поступово додайте 50 г цукрового піску, 1 ст. ложки за один раз.

Збивати до м'яких піків. У великій мисці електричним міксером на великій швидкості збийте яєчні жовтки, 50 г цукру і ванільну есенцію. Потім вмішати муку. Суміш повинна стати густою, лимонного кольору.

1 2


Лопаткою обережно додайте в суміш із жовтків яєчні білки. Тісто повинно залишатися повітряним. Вилийте суміш у форму і розрівняйте.

3

 

4


Випікайте 10-15 хвилин. Тісто має трохи золотитися. Акуратно зніміть папір. Починаючи з довшої сторони коржа, скачайте їх разом з рушником. Покладіть швом вниз на решітку, повністю охолодіть. Змастіть рулет малиновим джемом.

З тієї ж довгої сторони коржа скачайте рулет знову, але вже без рушника. Щоб рулет не рвався можна загортати за допомогою пергаменту. Для того, щоб рулет у мене був цілий, а не приплющений знизу, я загорнула його в килимок для згортання суші і прибрала в холодильник до використання.

5

 

6


Заварний крем. Налийте в каструлю з товстим дном молоко і вершки, додайте насіння ванілі і нагрійте. Збийте в мисці жовтки, цукор і крохмаль. Коли вершкова суміш почне закипати, зніміть її з вогню і потроху влийте яєчну суміш весь час збиваючи.

Процідіть через дрібне сито назад в каструлю і поставте на невеликий вогонь, продовжуючи збивати, поки крем не загусне. Дайте охолонути, переклавши в ємність і накривши харчовою плівкою.

7

 

8


Збірка трайфла. Розтопіть масло в сковороді. Покладіть персики, перемішайте і дайте підрум'янитися. Збризніть 2 ст. л. лікеру. Готуйте, поки не випарується алкоголь, фрукти розм'якшаться, але будуть тримати форму. Дайте охолонути. Викладіть дно великої сервіровочної миски скибочками рулету, збризніть їх 2-3 ст. л. лікеру.

9

 

10


Викладіть зверху персики, а на них - крем. Накрийте плівкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

11

 

12


Верхній шар. Змішайте сметану з цукром «мусковадо» (я сметану попередньо збила до пишноти), додайте насіння ванілі і перемішайте до однорідності. Викладіть сметану поверх трайфла, знову поставте в холодильник.

Горіхи. Змішайте горіхи з цукром, висипте в суху каструлю і поставте на сильний вогонь. Коли карамель стане золотисто-коричневою, викладіть суміш тонким шаром на деко або дошку, застелену фольгою, яку попередньо необхідно змастити тонким шаром рослинного масла.

Як тільки горіхи охолонуть а карамель застигне, роздрібніть кінцем качалки. Безпосередньо перед подачею посипте трайфл горіхами. Заздалегідь цього краще не робити, так як карамель від вологості сметани розтане і не буде хрустіти.

13

 

14

 

1515

 

1616


Приємного завершення трапези!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок