Шоколадно-каштановий рулет



Шоколадно-каштановий рулет


Цей чудовий рулет - справжня спокуса не тільки для любителів шоколаду, але і для суворих прихильників дієти. Ніхто з ваших гостей не встоїть, щоб не взяти черговий шматочок таких ласощів.

Класичний бісквіт для традиційного шоколадного рулету на борошні можна згорнути без проблем і тріщин, але за цим рецептом ви приготуєте, швидше, шоколадний мус без борошна замість тіста.

Його трохи важче згорнути, але полегшить процедуру вологий рушник, яким слід накрити готовий корж, поки він буде остигати. Проте будьте готові до того, що тріщини все одно з'являться. Готовий рулет з кремом може виявитися не таким акуратним і красивим, як ви думали, але переживати не варто - ви покриєте його товстим шаром шоколадної глазурі, яка приховає навіть глибокі тріщини.

Рулет можна приготувати і покрити глазур'ю заздалегідь і зберігати в холодильнику або заморозити. Дістаньте рулет з холодильника приблизно за годину до подачі, щоб його легше було нарізати скибочками.

Якщо виріб заморожено, дайте йому повністю розморозитися протягом 4-5 годин при кімнатній температурі або довше - в холодильнику. Листочки і трояндочки з помади також можна приготувати заздалегідь, але прикрашати ними краще вже готовий до подачі рулет, оскільки цукрова помада вбирає вологу, стає м'якою, і декор втратить форму.

Інгредієнти:
Для рулету:

150 г чорного шоколаду (порізати);
5 яєць (жовтки відокремити від білків);
150 г золотистого цукру + для присипки;
2 ст. л. какао-порошку.

Для каштанового крему:
200 мл жирних вершків;
4 ст. л. підсолодженого готового каштанового пюре.

Для шоколадної глазурі:
200 г чорного шоколаду (порізати);
75 г вершкового масла.

Для прикраси:
біла і шоколадна цукрова помада для листочків;
трояндочки з шоколадної цукрової помади;
цукрова пудра для розкочування.

Начиння:
деко для випічки з бортиками 33 х 23 см (викласти пекарським папером і змастити маслом);
силіконова лопатка;
ніж-лопатка;
формочки у вигляді листочків;
силіконовий кондитерський мішок з гладкою насадкою середнього розміру.

Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 °С. Поставте ємність з шоколадом на гарячу водяну баню. Розтопіть його, помішуючи, щоб вийшла гладка маса. У великій мисці збийте жовтки з цукром до густого світлого крему. Просіяти какао-порошок, додайте розплавлений і охолоджений шоколад, акуратно вимішайте масу до однорідності.

11


2. Окремо збийте білки до стійких вершинок. Домішайте в шоколадну масу спочатку 1 ст. л. білків, потім введіть решту.

22


3. Перелийте шоколадну масу у форму, розрівняти лопаткою. Печіть 20 хвилин до моменту, коли маса злегка затвердіє. Посипте лист пекарського паперу дрібним цукром. Залиште корж у формі на 10 хвилин, потім переверніть на лист і зніміть папір, на якому він випікався. Накрийте зверху ще одним аркушем паперу і вологим кухонним рушником. Дайте охолонути.

33


4. Для крему збийте вершки, щоб вони почали тримати форму. Додайте каштанове пюре і ще раз збийте до отримання густої маси.

44


5. Обріжте края коржа з усіх боків. Зробіть на довгій стороні надрізи, відступивши від краю 2,5 см, не розрізаючи наскрізь (так буде легше згортати корж в рулет). Намажте каштановим кремом, залишаючи з боків 1-см бортик і відклавши трохи крему для прикраси.

55


6. Скрутіть в рулет, починаючи з надсіченого боку, допомагаючи собі папером, на якому лежить корж. Перекладіть на блюдо. Розплавте шоколад з маслом і розмішайте. Дайте охолонути до консистенції, коли глазур можна намазувати.

66


7. Розкачайте білу і шоколадну цукрову помади в тонкий пласт. Виріжте листочки за допомогою формочок. Ножем зробіть на листочках прожилки і накладіть їх на качалку, щоб в процесі висихання вони зберегли вигнуту форму.

77


8. Намажте шоколадною глазур'ю рулет рівним шаром за допомогою ножа-лопатки. Кремом, що залишився, наповніть кондитерський мішечок і викладіть у вигляді спіральки по обидва відкритих кінці рулету. Прикрасьте листочками і трояндочками з цукрових помади.

88



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок