Імбирні пряники



Імбирні пряники


Інгредієнти:
Маргарин 150 г;
Борошно пшеничне 1,2 кг;
Яйце куряче 1 шт. (+ 2 жовтка);
Цукровий пісок 3 склянки;
Кориця, гвоздика по 1 ч. л.;
Карамель «Барбарис»;
Сода 1 ч. л.

Для глазурі:
Білки 2 шт.;
Цукрова пудра 1,5 склянки;
Лимонний сік;
Крохмаль картопляний;
Харчовий барвник «Полуничний»;
Кондитерський мішок з насадкою;
Форми.

Приготування:
1. Пережигаємо на розжареній сковороді один стакан цукрового піску до янтарно-коричневого кольору, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Після повного розчинення дуже обережно вливаємо в нього один стакан гарячої води. Суміш буде сильно шипіти і бризкатися - робимо все швидко і акуратно, щоб не обпектися. Додаємо в отриманий сироп дві склянки цукрового піску, 150 г вершкового масла або маргарину.

11


Коли цукор повністю розчиниться, знімаємо з вогню і кладемо по одній чайній ложці кориці, гвоздики, меленого імбиру і харчової соди. Після того, як суміш охолоне, додаємо попередньо збиті два жовтки і одне яйце. Замішуємо тісто так, щоб воно не прилипало до рук. Кладемо його в плівку і витримуємо добу в прохолодному місці. Відрізаємо під розмір деко папір для випічки. Посипаємо його борошном і розкочуємо качалкою шматок тіста завтовшки 3-4 мм.

2-3. Вирізаємо формочками пряники, відступаючи один від одного не менше 2 см. Використовуючи фігурки жорсткої форми, вирізаємо віконця та інші красиві фігурки.

22

 

33


4. Змащуємо пряник яйцем, розведеним з водою у співвідношенні 1:1. Беремо зі столу папір з підготовленою деталлю і перекладаємо на деко. Випікаємо близько десяти хвилин при температурі 180 °С до напівготовності.

44


5. Далі ми виймаємо деко і швидко кладемо в вирізані віконця карамель «Барбарис» в залежності від розміру віконця (цілу або половинку). Ставимо випікатися до повного розплавлення карамелі. Виймаємо з духовки і ставимо остуджуватися до тих пір, поки карамель не застигне як скельце. Тим часом випікаємо аналогічно наступну партію пряників.

55


6. У сковороді розплавляємо половину склянки цукрового піску до золотистого кольору. Опускаємо в гарячий сироп шпажки і накручуємо його до утворення гарної краплі.

66


7. Прикладаємо шпажку з сиропом на тильній стороні пряника і трохи придавлюємо. Залишаємо застигати на 10 хвилин.

77


8. Готуємо глазур: збиваємо в міксері 2 білка з 1,5 склянки цукрової пудри, капаємо туди 2-3 краплі лимонного соку. Додаємо 1 ч. л. крохмалю. Частину глазурі підкрашуємо харчовим барвником «Полуничний». Починаємо розписувати повністю остиглі деталі. Для цього перекладаємо глазур в кулінарний мішок з наконечником.

88


9. Працюємо швидко, щоб глазур лягала рівномірно і не відривалася окремими шматочками.

99


10. Також розфарбовуємо білою глазур'ю. Повністю розписані деталі залишаємо сохнути на ніч. На наступний день прикрашаємо шпажки пряників стрічками, мереживами, декоративними деталями і пакуємо в прозорі пакетики або целофанову обгортку, не забуваючи прикріпити записочку з побажанням. Готово!

1010



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок