Кекс з зіркою



Кекс з зіркою



Інгредієнти:
Для кексу:
50 г. - подрібнених волоських горіхів,
50 г. - чорносливу,
50 г. - журавлини,
100 г. - нарізаної кураги,
1 ст.л. рома,
200 г. молочного маргарину,
3/4 - склянки цукру,
3 ст. л. - молока,
3 шт. яйця,
мука в/г - скільки візьме,
1 ч. л. - соди.

Для зірочки:
50 г. - гіркого шоколаду,
1/3 склянки - цукру,
1 ст. л. - какао,
2 ст. л. води,
50 г. - маргарину,
2 шт. яйця,
1/2 склянки - борошна в/г,
1 ч. л. - соди.

Як приготувати:
Журавлину і подрібнений кубиком чорнослив залити на ніч ромом.

Приготувати трохи рідке тісто, з якого буде зірочка. Маргарин, воду, цукровий пісок і какао покласти в каструлю і гріти на слабкому вогні. Потім закинути, поломаный кубиками, шоколад і все знову прогріти, хай він трішечки розійдеться. До вже остигнувшої коричнево-шоколадної маси вбити два яйця і все ретельно збити. Ввести пів склянки борошна, змішаного з содою. Вимішати.

фото1



Викласти тісто тонким шаром на лист, випікати при температурі 180 С 20 хвилин. З коричневого пласта, за допомогою формочки, видавити зірки. До речі, на 8 березня можна вирізати вісімки.

фото2



Тепер готуємо світле тісто для кексу. Спочатку м'який маргарин розітремо з цукром. Ввести потім по одному яйця, після повного розтирання попереднього яйця. Склянку борошна, змішану з содою та молоко також відправляємо в масу. При необхідності вмішати ще трохи борошна. Тісто має бути не густе. В кінці ввести всі фрукти разом з алкоголем. Вимішати. Відділити трохи тіста на дно форми, укласти зверху одну зірку до іншої, міцно притискаючи.

фото3



Залити зверху іншою частиною тіста. Ретельно розрівняти. Випікати при температурі 180*C близько 50 хвилин.

фото4



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок