Лимонний кекс



Лимонний кекс



Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого гатунку - 2 стакани,
Яйця - 4 шт.,
Цукор 150 гр.,
Маргарин молочний - 200 гр.,
Молоко 200 мл.,
Лимони - 2 шт.,
Розпушувач 1 ч.л.,

Спосіб приготування:
Охолоджений маргарин натерти на холодній тертці.

Перемішати натертий маргарин з яйцями і з цукром.

Лимонний кекс



Далі додаємо молоко, розпушувач, всипати просіяне борошно і замісити таке тісто, щоб воно було приблизно як густа сметана по консистенції. Маргарин повинен залишатися полосочками, це принципово.

Лимонний кекс



Знімаємо з лимона цедру.

М'якоть лимона натерти також на тертці.

Лимонний кекс



Вмішуємо в тісто цедру та лимон, а потім виливаємо вже готове тісто в добре змащену маслом, бажано роз'ємну форму. Ставимо випікатись кекс в розігріту вже до 190 градусів духовку на 30-40 хв.

Лимонний кекс



Коли лимонний кекс буде готовий, нехай спочатку трохи охолоне, а вже потім дістати його з форми.

Присипати зверху можна цукровою пудрою, прикрасити фруктами.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок