Як приготувати фалафель



Як приготувати фалафель


З недавніх пір стали дуже популярні вегетаріанські страви східної кухні, такі як фалафель, хумус. Фалафель - традиційне арабське блюдо, але національним його вважають і в Ізраїлі. Готують його з нуту, а також з інших бобових. Я дуже люблю готувати страви різних кухонь світу, але якось так виходило, що процес приготування фалафеля відкладався мною на потім.

Сьогодні, роблячи добірку пісних рецептів, згадала про фалафель.

Інгредієнти:
нут (турекьций горох) - 1 склянка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль за смаком;
перець червоний - 0,5 ч. л.;
коріандр мелений - 0,5 ч. л.;
карі порошок - 0,5 ч. л;
зелень петрушки сушена - 1 ч. л.;
крохмаль картопляний - 1 ст. л.;
мелена зіра - щіпка;
олія для фритюру - 200 мл.

Спосіб приготування фалафеля.


Нут замочити на ніч. Вранці, горох промити, воду злити, і збити блендером разом з цибулею і часником.

11


В протерту масу додати сіль, перець, зіру, коріандр, каррі, зелень. Перемішати.

22


Додати крохмаль або яйце. Перемішати.

33


Сформувати кульки розміром з волоський горіх.

44


Обсмажити у фритюрі.

55


Готові фалафель викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

66


PS: фалафель дуже ситний, цілком замінює м'ясо. Трохи сухуватий, тому немислимий без соусу. Я зробила не гострий фалафель тому соус "Табаско" був дуже до речі. Якщо ви не дотримуєтесь посту, то для соусу дуже підійде натуральний йогурт, змішати з часником. А ще свіжі і мариновані овочі. Подавати фалафель можна в лаваші і просто на тарілці.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок