Палак панір



Палак панір


Інгредієнти.
Адигейський сир 150-170 г;
Шпинат 300-350 г;
Томати 100 г;
Сметана 150 г;
Куркума 1/4 ч. л.;
Карі 1 ч. л.;
Червоний мелений перець 1/5 ч. л.;
Коріандр мелений 1 ч. л.;
Цукор 1/2 ч. л.;
Сіль 1 ч. л.;
Тандурі.

Як приготувати палак панір.
Беремо листя шпинату, промиваємо в проточній воді і висушуємо. Дрібно нарізаємо і відкладаємо. Беремо свіжий помідор і нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в блендер і подрібнюємо до консистенції пасти.

Фото 1Фото 1


Заздалегідь змішуємо всі спеції, крім карі і тандурі (тандурі ми будемо додавати в самий останній момент). Розігріваємо на сковороді вершкове масло і висипаємо туди суміш спецій.

Фото 2Фото 2


Тепер як слід перемішуємо силіконової лопаткою і залишаємо на кілька хвилин на середньому вогні.

Фото 3Фото 3


Потім виливаємо в суміш подрібнений в блендері помідор і перемішуємо.

Фото 4Фото 4


Викладаємо в сковорідку шпинат, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо все тушкувати ще 15 хвилин.

Фото 5Фото 5


Далі додаємо 1 ч. л. меленого карі і 150 г сметани середньої жирності. Перемішуємо.

Фото 6Фото 6


Беремо 150 г адигейського сиру або паніру (свіжий домашній сир) і нарізаємо на невеликі кубики розміру 1,5 на 1,5 см.

Фото 7Фото 7


Викладаємо кубики сиру в сковорідку, акуратно перемішуємо лопаткою, щоб не сильно його деформувати. Тушкуємо ще 5 хвилин. Тепер додаємо спеції тандурі - для незвичайного пряного аромату. Ще раз перемішуємо і знімаємо з вогню. Рекомендуємо подавати це блюдо гарячим з білим розсипчастим рисом. Готово!

Фото 8Фото 8



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок