Гарбуз запечений



Гарбуз запечений


Інгредієнти:
гарбуз,
сіль та перець за смаком,
зіра (зовсім трохи),
рослинне і вершкове масло,
лимон,
мед або коричневий цукор.

Спосіб приготування:
Розрізати вимитий гарбуз навпіл і ложкою видалити насіння.
Порізати часточками товщиною близько 1,5 сантиметра.

Розтерти в ступці сіль разом з чорним перцем, зірою (кумином). Пропорції визначте самі, за своїм смаком.

Посипати скибочки гарбуза з обох боків цією сумішшю і обсмажити на сковороді до зовсім трошки помітної скоринки.

Гарбуз запечений



Обсмажувати краще всього на суміші рослинного та вершкового масел. Рослинна олія дасть гарбузові скоринку, а вершкове масло додасть потрібні смакові відтінки.
При обсмажуванні гарбуз вбере в себе сіль, перець, зіру та масло. Якщо просто запікати його в духовці, посипавши сіллю з спеціями, такого ефекту не буде. Зате старава буде менш калорійною.

Гарбуз запечений



Викласти шматочки гарбуза на деко, вистелене папером для випічки.
Змішати в мисці сік одного невеликого лимона з столовою ложкою меду і столовою ложкою коричневого цукру.
Нанести цю суміш на поверхню обсмажених гарбузових шматочків.

Гарбуз запечений



Запекти в духовці 30 хвилин при температурі 160 градусів. Для краси і настрою можна додати жменю дрібних яблучок та ягід глоду.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок