Голубці з грибами і рисом



Голубці з грибами і рисом


Інгредієнти:
Капуста білокачанна - 1 шт.,
Перець солодкий - 3 шт.,
Печериці - 150 гр.,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Морква - 1 шт.,
Кабачки - 0,5 шт.,
Рис шліфований круглий - 100 гр.,
Масло рослинне - 50 гр.,
Петрушка (зелень) - за смаком
Сметана 30% - 200 гр.,
Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:
У капусти вирізати качан і опустити вилок в киплячу воду на 8-10 хв.

Голубці з грибами і рисом



Капусту дістати і остудити до теплого стану, розібрати на листя. Зрізати зайву товщину ребер і злегка їх відбити.
Рис відварити до напівготовності. Воду злити, рис остудити до кімнатної температури.

Голубці з грибами і рисом



Цибулю дрібно нарізати.
Моркву натерти на крупній тертці.
Кабачки нарізати дрібними кубиками.
Перець нарізати дрібними кубиками.
Печериці нарізати на невеликі шматочки.

У розігрітій олії обсмажити гриби, цибулю, потім додати кабачки, моркву, перець.

Голубці з грибами і рисом



Всі готувати до м'якості.
Обсмажені овочі змішати з рисом і дрібно рубаною петрушкою.

Голубці з грибами і рисом



На капустяний лист з боку кочережки покласти начинку (близько 2 ст.л.) і згорнути в конверт.

Голубці з грибами і рисом



Скласти голубці в глибоку форму, залити сметаною і проткнути в декількох місцях фольгу та запекти в духовці при 180 градусах протягом 30 хв до золотавої скоринки.

Голубці з грибами і рисом



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок