Лазанья з грибами



Лазанья з грибами


Інгредієнти:
Лисички 500 г
Печериці 300 г
Вершкове масло 45 г
Борошно пшеничне 40 г
Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
Часник часточки 3 шт.
Лазанья (листи) упаковка.
Рослинна олія 40 мл
Мускатний горіх ¼ ч.л.
Помідори червоні 400 г
Молоко 400 мл
Базилік сушений 1 ч.л.
Орегано 1 ч.л.
Сіль 1 ч.л.

Спосіб приготування:
Свіжі гриби ретельно очистіть від землі, помийте і обсушіть.

Цибулю, нарізану тоненькими напівкільцями та мілко посічений часник обсмажте на сковорідці в невеликій кількості олії тільки до м'якості, не доводячи до зміни кольору. Потім загрузіть нарізані печериці та готуйте, помішуючи, скільки поки з них не випарується зайва рідина. Після додайте лисички, посоліть.
I продовжуйте готувати на вогні ще близько 10 хвилин, потім вимкніть вогонь.

Лазанья з грибами



Тим часом готуємо соус бешамель. Розтоплюємо вершкове масло у сотейнику . Додаємо борошно, сумлінно розмішуємо і нехай закипить. Потім додаємо в гарячий соус холодне молоко.

Знову ставимо соус на невеликий вогонь і варимо до загусання, ретельно мішаючи, щоб не було грудочок. Додайте дрібку меленого мускатного горіха і сіль. Наш соус повинен вийти не надто густим, текучим.

Лазанья з грибами



Стиглі томати ошпарити та очистити від шкірки і зробити пюре за допомогою блендера, всипте в томати по чайній ложці ароматних трав (сушених).

Лазанья з грибами



Тепер зборка лазаньї.
У цьому рецепті використовуються листи лазаньї, які не потребують варіння. Змастіть вершковим маслом форму. Викладіть шар аркушів для лазаньї. Зверху налийте 3-4 ст.л. бешамелю, рівномірно розподіліть по листу.
Зверху викладіть частину грибів, а потім зверху томатний соус. Знову лист,і повторюйте шари в тому ж порядку, доки не скінчаться інгредієнти. Останнім повинен бути шар бешамелю, а зверху всього потрібно щедро посипати потертим сиром.
Також можна прикрасити розрізаними уздовж на 3-4 платівки грибами.

Лазанья з грибами



Запікайте 35-40 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці . Якщо сир почне зажарюватися, накрийте форму фольгою.

Лазанья з грибами



Дайте блюду трохи охолонути і подавайте.

Лазанья з грибами



Страва самодостатня. Cмачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок