Кальмари зі сметаною і цибулею



Кальмари зі сметаною і цибулею


Інгредієнти:
Кальмари 600 г
Сметана 3-4 ст. л.
Цибуля 2 шт.
Олія соняшникова 5 ст. л.
Кріп свіжий 50 г.
Сіль 1.5 ст. л.
Перець чорний мелений 1 щіпка.

Спосіб приготування:
Для приготування вам знадобляться: кальмари, цибуля, сметана, рослинна олія, чорний перець і зелень кропу для прикраси.

Цибулю нарізати кільцями.

Кальмари зі сметаною і цибулею



У каструлю з киплячою водою додати ложку солі і запустити тушку кальмара рівно на 1 хвилину! Кальмари попередньо чистити не потрібно, в киплячій воді шкірка згортається і легко відходить.

Кальмари зі сметаною і цибулею



Дістати кальмари з киплячої води і опустити в ємність з холодною водою, потім промити проточною водою, видаливши при цьому нутрощі і хрящові стрілки.
Нарізати кальмари кільцями, товщиною 0,5 см.

Кальмари зі сметаною і цибулею



На рослинній олії обсмажити цибулю.

Додати нарізані кальмари й жарити під кришкою 2 хвилини.

Кальмари зі сметаною і цибулею



Додати 3-4 столові ложки сметани, 0,5 столової ложки солі і чорний мелений перець, після чого смажити не накриваючи кришкою на середньому вогні 5 хвилин.

Кальмари зі сметаною і цибулею



Страву подавати холодною, посипавши зеленню кропу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок