Відкрити категорії

Картопля-гармошка в духовці




Сьогодні буде рецепт приготування картоплі з сиром, беконом і зеленою цибулею. Набір продуктів дуже простий, а результат виходить надзвичайним. Спробуйте і Ви будете у захваті.

Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
оливкова олія - 2-3 ст. л.;
твердий сир - 250 г;
сметана - 180 г;
бекон - 300-350 г;
нарізана зелена цибуля - 1 ст. л.;
сіль - за смаком.

Процес приготування картоплі-гармошки.


Частину бекону наріжемо кубиками.

1


Бекон, що залишився, наріжемо смужками шириною 1,5-2 см.

2


Сир також наріжемо смужками шириною 1,5-2 см.

3


Для запікання буде використовувати велику картоплю, яку попередньо ретельно вимити. Гострим ножем будемо робити надрізи, але не до кінця. Для цього використовуємо ось такі палички.

4


Підготовлену картоплю акуратно натерти оливковою олією і посолити за смаком.

5


Половину картоплі начинити беконом. Для цього в розрізи через один розміщаємо по одному шматочку. Зверху змазуємо знову олією.

6


Картоплю помістимо на лист для випічки, який застелений фольгою. Будемо запікати в духовці при 200 градусів Цельсія протягом 40-60 хвилин поки картопля не стане м'якою.

7


Нарізаний кубиками беконом смажимо на сковороді з оливковою олією.

8


Дістанемо картоплю з духовки, дамо трохи охолонути і потім помістимо в розрізи скибочки сиру. Готуємо картоплю ще в духовці 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться.

9


Подаємо картопля зі сметаною, обсмаженим беконом і зеленою цибулею.

10


Всім смачного!


Картопля-гармошка в духовці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com