Картопля-гармошка в духовці
Сьогодні буде рецепт приготування картоплі з сиром, беконом і зеленою цибулею. Набір продуктів дуже простий, а результат виходить надзвичайним. Спробуйте і Ви будете у захваті.
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
оливкова олія - 2-3 ст. л.;
твердий сир - 250 г;
сметана - 180 г;
бекон - 300-350 г;
нарізана зелена цибуля - 1 ст. л.;
сіль - за смаком.
Процес приготування картоплі-гармошки.
Частину бекону наріжемо кубиками.
Бекон, що залишився, наріжемо смужками шириною 1,5-2 см.
Сир також наріжемо смужками шириною 1,5-2 см.
Для запікання буде використовувати велику картоплю, яку попередньо ретельно вимити. Гострим ножем будемо робити надрізи, але не до кінця. Для цього використовуємо ось такі палички.
Підготовлену картоплю акуратно натерти оливковою олією і посолити за смаком.
Половину картоплі начинити беконом. Для цього в розрізи через один розміщаємо по одному шматочку. Зверху змазуємо знову олією.
Картоплю помістимо на лист для випічки, який застелений фольгою. Будемо запікати в духовці при 200 градусів Цельсія протягом 40-60 хвилин поки картопля не стане м'якою.
Нарізаний кубиками беконом смажимо на сковороді з оливковою олією.
Дістанемо картоплю з духовки, дамо трохи охолонути і потім помістимо в розрізи скибочки сиру. Готуємо картоплю ще в духовці 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться.
Подаємо картопля зі сметаною, обсмаженим беконом і зеленою цибулею.
Всім смачного!