Фаршировані курячі стегенця
Хто не любить курку? А фаршировану – тим більше. Поєднаємо приємне з корисним і нафаршируємо всіма улюблені стегенця! Блюдо виходить соковитим і ніжним, з м'якою текстурою начинкою і трохи солодкуватим присмаком золотистого лука. А хрустка скоринка буде з'їдена навіть найзапеклішими ненависниками курячої шкіри.
Приготуйте фаршировані стегенця на подушці з запеченої моркви, і вийде повноцінний обід або вечеря з гарніром.
Інгредієнти:
2 курячих стегенця;
200 г курячих сердечок;
2 цибулини середнього розміру;
1 ч. л. суміші коріандру, паприки і чорного перцю;
4 ст. л. рослинного масла для обсмажування;
4 моркви (якщо маленькі, беріть 5);
1 ч. л. цукру;
сіль і перець – за смаком;
томатний соус або кетчуп – для подачі.
Приготування фаршированих курячих стегенець.
Лук очистити і нарізати півкільцями.
Розігріти масло в невеликому казані і тушкувати цибулю з 2 ст. л. рослинної олії на невеликому вогні до красивого, карамельного кольору.
Стегенця вимити, зрізати зайвий жир. Гострим ножем акуратно відокремити м'ясо від кістки аж до основи ніжки. За допомогою сокири або кухонних ножиць відокремити кістку у основи.
Сердечка вимити, обсушити паперовими рушниками.
Обсмажити субпродукти на олії, яка залишилась, на великому вогні до легкого золотистого кольору, близько 4-5 хвилин.
Ніжку розправити, посолити і приправити спеціями.
Пасеровану цибулю і сердечка змішати, злегка посолити, поперчити і викласти в центр стегенця. Кількість начинки залежить від розміру ніжки.
За допомогою нитки і голки зашити стегенце, скріплюючи тільки шкіру.
У форму для запікання покласти очищену і розрізану навпіл моркву, приправивши її цукром. Зверху викласти стегенця.
Запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину. Періодично поливайте курку витопленим соком. Перед подачею обережно витягнути нитку.
Подавати з морквою і томатним соусом.