Плов з грибами



Плов з грибами


Вегетаріанський варіант апетитного і ситного плову з грибів. Плов — одна з найбільш популярних страв, основними інгредієнтами якого є рис і м'ясо. Блюдо, як правило, виходить дуже ситним і апетитним. Але і вегетаріанський варіант плову теж дуже цікавий багатьом, і, перш за все, тим, хто категорично відкидає використання в їжу м'яса тварин.

Склад такого плову аналогічний м'ясного. Рис для цієї страви можете використовувати той, який вам більше подобається (круглозерний, довгозерний, шліфований або пропарений), але тільки не дроблений. Гриби теж підійдуть будь-які (заморожені, сушені, свіжі) крім солоних і маринованих. Це можуть бути гливи, печериці, опеньки, лисички, білі.

Інгредієнти:
ріпчаста цибуля — не дуже велика головка;
рис довгозерний пропарений — склянка (250 г);
часник — 2 зубці;
печериці свіжі — 500 г;
гострий перець — дрібний стручок;
морква — 2 невеликого розміру;
сіль — чайна ложка;
оливкова олія — 6 столових ложок.

Непоганим смаковими доповненням для будь-якого плову будуть ягоди кислуваті барбарису. Так що якщо вони у вас є (неважливо, заморожені, свіжі або сушені), обов'язково додайте невелику жменьку в процесі готування разом з рисом.

ПродуктиПродукти

 

Як приготувати плов з грибами.


Під проточною водою ретельно промийте рис, покладіть в невелику миску, залийте окропом і перемішайте, залиште в спокої на 10 хвилин. Ця міра потрібна для того, щоб крупа стала ще чистішою і трохи розбухла, що трохи скоротить час її приготування. Овочі очистіть і промийте, печериці добре промийте і складіть в сито/друшляк для усунення зайвої вологи.

11


Подрібніть моркву за допомогою терки. Поріжте тонкими пластинками гриби.

22


Дрібно наріжте всі гострі овочі (цибулю, перець і часник).

33


Відразу викладіть їх на сковороду, налийте трохи олії і обсмажте 2 хвилини. У глибоку суху сковороду покладіть порізані печериці і на сильному вогні випаруйте з них всю вологу, не додаючи масло.

44


До гострих овочів додайте терту моркву і пасеруйте ще 2 хвилини.

55


Коли волога з грибів випарується, викладіть в них пасеровані овочі, додайте масло і обсмажте буквально 4 хвилини.

66


Потім викладіть в сковороду промитий і відкинутий на сито рис, додайте сіль, налийте приблизно 500-600 мл води (вона повинна покривати продукти не менше ніж на сантиметр), перемішайте, закрийте кришкою і після закипання, збавивши вогонь до малого, тушкуйте до готовності крупи — це займе приблизно 25 хвилин. Намагайтеся не перемішувати вміст сковороди.

77


Коли ж вся волога випарується, а рис стане м'яким, плов з грибами готовий.

88


Можете приступати до трапези.

99


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок