Баклажани з м'ясом



Баклажани з м'ясом


Ароматні і смачні баклажани з м'ясом — це чудове блюдо, яке ви можете запропонувати своїм домочадцям на ситний і приємний обід або вечеря. Поєднання всіх продуктів в ньому ідеальне, до того ж, готується воно дуже легко, просто і швидко. Для того, щоб баклажани тримали свою форму і виглядали апетитно і красиво на тарілці, я попередньо обсмажую їх окремо.

Повірте, це не займає багато часу, зате дає відмінний результат. М'ясо для цієї страви можна брати будь-яке, я найчастіше використовую свинину — вона готується швидше і виходить ніжніше і соковитіше, ніж яловичина.

Інгредієнти:
близько 1 кг нежирної свинини;
3 невеликих баклажана;
1 велика морква;
1 цибулина;
1-2 болгарських перця;
1-2 помідора;
сіль, спеції, приправи за смаком;
рослинна олія;
сік половини лимона.

Приготування баклажанів з м'ясом.


М'ясо нарізаємо середніми шматочками, додаємо до нього сіль, спеції, приправи, пару столових ложок олії і лимонний сік. Ретельно перемішуємо і залишаємо для маринування на одну годину, можна на ніч у холодильнику.

11


Окремо обсмажуємо на середньому вогні порізані баклажани практично на сухій сковороді (лише злегка збризнути олією) з двох боків до рум'яності.

22


Далі смажимо свинину протягом 20-25 хвилин на невеликому вогні до готовності, періодично перемішуючи.

33


Додаємо до неї нашатковану моркву, нарізану цибулю і готуємо разом хвилин 15.

44


Потім закладаємо порізаний соломкою болгарський перець і помідори (при бажанні можна попередньо зняти з них шкірку), тушкуємо ще хвилин 10.

55


Приєднуємо до готового і м'якого м'яса смажені баклажани, акуратно все змішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо страву останні 5-7 хвилин. За цей час синенькі просочаться соком, ароматом і стануть ніжними і соковитими.

66


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Діана
дякую за ваш сайт, рецепт супер! окрема вдячність за те що він українською мовою :)
фото
admin
Діана, смачного! :)
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок