Азу по-татарськи



Азу по-татарськи


Це блюдо я відкрила для себе близько року тому, коли хотіла спробувати приготувати щось нове, незвичайне, щоб урізноманітнити вже банальне меню. Спочатку чоловік був проти експериментів, особливо — проти змішування м'яса і солоного огірка, але я вмовила його спробувати. Йому дуже навіть сподобалося, попросив добавки і тепер хоча б раз в тиждень просить мене приготувати цю страву.

Готується це блюдо дуже просто, самі звичайні продукти, які завжди знайдуться в холодильнику. А виходить неймовірно смачно. М'ясо з солоним огірком дають такий пікантний смак, який не зрівняється ні з чим. Так що, господині, записуйте скоріше рецепт і йдіть на кухню творити чудеса. Повірте, азу не залишить байдужим нікого з вашої родини.

Інгредієнти:
500 г свинини (чисте філе);
1 середня цибулина;
1 великий зубчик часнику (або 2 маленьких);
1 середня морквина;
1 солоний огірок;
8-10 середніх картоплин;
соняшникова олія (для смаження);
2-3 столові ложки кетчупу (бажано різного);
сіль і перець за смаком;
1/3 чайної ложки гірчиці.

Покрокове приготування татарського азу.


Промийте м'ясо і поставте розморозити його, якщо з холодильника. Якщо свіже, ще краще. Шматочки бажано брати невеликі, так зручніше різати.

11


Наріжте його дрібною тонкою соломкою, краще — уздовж волокон. Таким чином воно буде менш жорстким.

22


Покладіть його в казан або гусятницю, залийте рослинним маслом, перемішайте і поставте на вогонь смажитися. Час від часу не забувайте перемішувати, щоб не пригоріло.

33


В цей час готуємо овочі. Цибулю нарізаємо середніми кубиками, намагайтеся сильно не дрібнити.

44


Часник натираємо на крупній тертці. Можна і на дрібній, все залежить від ваших уподобань. Головне, що смак від цього не зміниться сильно.

55


Також натираємо моркву. Якщо любите кубиками — ніхто не заборонить.

66


Далі беремо солоний огірок. Особисто я ріжу його дрібно, маленькими кубиками, але ви можете різати як завгодно. Можна кільцями, півкільцями. Якщо не хочете його гризти під час їжі, також можна пустити на тертку. Головне не виливайте сік, який натече під час нарізки, в ньому великий смак. Я іноді ще навіть розсіл з банки підливаю небагато.

77


Коли м'ясо повністю побіліло і злегка присмажилося, посипаємо гірчицею, заливаємо його повністю водою, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні не менше години, а можна і півтора. Головне постійно контролювати рівень води і, у разі необхідності — підливати.

88


Поки м'ясо гаситься, чистимо картоплю. Прибираємо очі та інші дефекти. Картоплю краще брати довгасту, так її різати зручніше.

99


Нарізаємо соломкою, як на звичайне смаження. На дно сковороди наливаємо масло і висипаємо картоплю. Піч варто включати в той момент, коли м'ясо протушилося вже не менше години.

1010


Не забуваємо про наш набір з овочів, які вже пора додавати до м'яса. Разом у нас вийшло: цибуля, часник, морква, солоний огірок, сюди ж додаємо на око 2-3 столові ложки кетчупу. Я завжди беру два різних, звичайний томатний або шашличний і гострий, наприклад чилі. Злегка посипаю чорним перцем.

1111


Як тільки включили смажитися картоплю, відразу м'ясо солимо і додаємо до нього овочі. Слідкуйте за тим, щоб там була вода, якщо немає — трохи додати. Овочевому набору теж потрібно добре потомитися.

1212


Картоплю злегка підсолюємо і смажимо до красивої рум'яної скоринки. За часом це займає 20-25 хвилин, все залежить від печі.

1313


Відключаємо вогонь на обох конфорках і викладаємо картоплю в казан, до м'яса і овочів. Якщо не хочете, щоб страва вийшла жирною, беріть картопля ложкою, не захоплюючи з пательні олію. Якщо любитель жирного — разом з маслом. Акуратно все перемішуємо. Виходить наше азу приємного кольору, дуже гарне на вигляд і приголомшливе на смак.

1414


Приємного Вам смаку!

1515

 

Зверніть увагу при приготуванні страви.


- Коли солите і картоплю, і м'ясо, не перестарайтеся. Не забувайте, що огірок у вас вже солоний.

- Дана кількість продуктів розрахована на 4-5 порцій. Зробити більше або менше — ваш особистий вибір.

- Не бійтеся приготувати багато, нехай краще залишиться, ніж не вистачить. Навіть на другий і третій день азу залишається дуже смачним.

- Так само ви самі можете урізноманітнити наявність овочів на свій смак, наприклад хтось не любить моркву або цибулю, хтось часник, або взагалі на них алергія. Будь ласка, можете не додавати. Тут головний інгредієнт — солоний огірок. Без нього це буде звичайна картопля з м'ясом.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок