Домашні вареники з сиром



Домашні вареники з сиром


Ну хто з нас не любить вареники? Напевно, немає такої людини, який встояв би перед цим блюдом, стала в нашій родині доброю традицією. Саме домашні вареники — ніжні, м'які, вони зникають у нас просто зі швидкістю звуку і не йдуть ні в яке порівняння з магазинними. А ось до вареників з сиром у нашій родині ставлення особливе — готую їх рідко, але якщо вже роблю це, то тільки з домашнім із сиром та домашньою сметаною, так що можете уявити собі, яка смакота виходить.

Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту;
трохи теплої води;
1 куряче яйце;
невелика щіпка солі крупного помелу.

Для начинки:
домашній сир;
1 яйце куряче;
трохи солі;
невеликий шматочок вершкового масла — змастити вареники;
домашня сметана.

Покрокове приготування вареників.


Почнемо з приготування тіста для вареників. У цьому питанні головним фактором залишається правильний вибір борошна. Борошно треба вибирати обов'язково вищого сорту і хорошої якості. Якщо борошно буде поганої якості, то тісто для вареників може «поплисти», ліпити їх буде дуже складно, та й самі вони розповзуться. Висипаємо борошно в глибоку ємність, додаємо туди 1 куряче яйце, сіль і трохи теплої води.

11


Змішуємо всі компоненти, поки не вийде тісто без грудочок. Воно в мене вийшло занадто рідким.

22


Тому потихеньку починаємо додавати в нього борошно, поки воно не стане густим і трохи туговатим. Тісто для вареників необхідно добре вимісити, щоб потім було легше з ним працювати. Коли тісто готове, залишаємо його, щоб трохи постояло.

33


Займемося приготуванням начинки для вареників. Беремо глибоку миску і висипаємо в неї домашній сир. Я використовую нежирний сир.

44


Додаємо до нього куряче яйце і невелику щіпку солі. Яйце додасть сиру в'язкості і він не буде розсипатися при спробі зліпити вареник.

55


Гарненько вимішуємо всі компоненти до утворення однорідної маси. Якщо сиру багато, то можна додати ще одне яйце, але уважно стежте за тим, щоб сирна маса не стала занадто рідкою в результаті, а то вона попливе.

66


Повертаємося до нашого тіста. Ріжемо його смужками і скачуємо подобу ковбаски.

77


Кожну таку ковбаску ріжемо на невеликі шматочки.

88


Робимо з кожної кульки невеликого розміру.

99


Потім кожну кульку за допомогою качалки розгортаємо в тоненький коржик.

1010


Розправляємо її і на середину викладаємо сирну начинку.

1111


Згинаємо майбутній вареник навпіл і акуратно защипуємо краї, щоб начинка не випадали. Ось такий вареник у мене вийшов.

1212


Готові вареники викладаємо на посипану борошном поверхню.

1313


Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Відправляємо вареники в киплячу воду і чекаємо, поки вони спливуть. Особисто я даю їм спливти два рази, як вчила мене моя мама, а потім вже виймаю їх з каструлі.

1414


Перед подачею на стіл додаю в миску з варениками шматочок вершкового масла, щоб вони не злиплися в результаті. Подавати вареники з сиром краще всього з домашньою сметаною.

1515


Приємного смаку!

Важливі замітки.


- Якщо немає можливості купити домашній сир, то можна використовувати й магазинний, але вибирати тоді краще зернистий.

- Домашню сметану можна замінити магазинною, але вибирайте не порошкову, а хоча б більш-менш натуральну.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок