Відкрити категорії

Кролик у вершковому соусі


Кролик у вершковому соусі


На мій погляд, кролик сухуватий. Кажуть, його навіть можна смажити, але я ніколи не наважувалася. А ось тушу я його в різних видах, втім, самий мій улюблений вид – це в білому вині. Біле вино – це найблагородніша фруктова кислота з усіх, що я знаю. А ще воно елегантно заглушає всякі не дуже приємні запахи, наприклад, запах кролика. Запах кролика заглушає, а аромат білих грибів – відтіняє, і виходить відмінно.

Сухуватий кролик благав мене про вершках. Вершковий соус на основі білого вина – це класика. В якості гарніру у мене була паста. І ще я настругала легкий овочевий салат на основі кабачка. Я поки готувала, мало не збожеволіла від ароматів.

Інгредієнти:
ніжки кролика – 4 шт.;
курячий бульйон – 200 мл;
білі гриби – 150 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
біле сухе вино – 150 мл (можна взяти будь-яке, але гарне);
вершки 20% — 250 мл;
вершкове масло – 20 г;
борошно – 30 г;
лимон – 1/2 шт., зняти цедру;
чебрець – 4 гілки;
мускатний горіх мелений – 1/2 ч. л.;
рослинна олія – за смаком;
петрушка – 3 гілки;
паста – 4 порції;
сіль, перець – за смаком.

Приготування кролика.


Підготувала інгредієнти.

11


Цибулю дрібно порубала. Можна і більше, якщо ви любите цибулю. Я – люблю. Але мій чоловік блюдо з цибулею в рот не візьме, так що я приречена на кубики.

22


Розтопила масло і обсмажила в ньому кролика з кожного боку (на великому вогні) до скоринки. Запечатала. Смажу одночасно в казані, де буду гасити, і на сковороді, щоб заощадити час.

33

Рекламний блок
Прибрала кролика.

44


Злила масло зі сковорідки в казан і смажу тепер на середньому вогні цибулю з чебрецем 5 хвилин, а потім і гриби ще 15 хвилин.

55


Засипаю в гриби борошно і перемішуємо.

66


Кидаю вершкове масло, перемішую.

77


Смажу ще 5 хвилин.

88


Вливаю вино.

99


Смажу хвилин 7-10.

1010


Додаю бульйон.

1111


Вершки, цедру лимона, мускатний горіх, чебрець. Пробую. Сіль – перець.

1212


Додаю кролика. І готую під кришкою ще 1 годину.

1313


Порізала свіжий салат (капуста, морква і кабачок стрічками, редиска, петрушка, соус – на основі лимона і масла, різкий, маринований трошки).

1414


Зварила макарони.

1515


І потім ми все з'їли.

1616


Смачного!

Рекламний блок
Кролик у вершковому соусі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com