Млинцевий салат з куркою
Млинці вміє робити кожна господиня і, звісно, у кожної склався свій стиль, є свої маленькі секрети. Не завжди вдається розрахувати потрібну на сім'ю кількість цих ласощів, буває, що млинці остигають, так і не з'їдаються до кінця. У цьому випадку можна начинити їх сиром, м'ясом або нарізати у чудовий, цікавий млинцевий салат з куркою. Ця закуска, завдяки своїй простоті і вишуканості, підійде як на святковий стіл, так і для звичайного обіду або вечері. Розповімо, як приготувати.
Важливо! Використовуйте копчену курку і приправи, якщо любите гостреньке. Для класичного варіанту салату досить відварити курку, при цьому у вас з'явиться ще і наваристий бульйон для супу.
Інгредієнти:
курка - 100 г;
чорнослив - 100 г;
огірок свіжий - 1 шт.;
борошно - 1 ст.;
цукор - 1 ст. л.;
молоко - 1 ст.;
яйце - 2 шт.;
кунжут - 5 г.
Процес приготування млинцевого салату з куркою.
Якщо у вас ще немає млинців, приготуйте все необхідне для того, щоб їх випікати: два яйця, молоко, борошно, цукор та дрібку солі, млинцеву сковорідку і лопатку для перевертання. Також для салату знадобиться свіжий огірок, зверніть увагу: краще всього використовувати салатний, з гладкою поверхнею. Чорнослив заздалегідь залийте гарячою водою для розм'якшення, а курку відваріть у воді до готовності.
Розбийте в миску два яйця, додайте солі і цукру. Оскільки салат буде з куркою, цукор можна обмежити: достатньо однієї столової ложки.
Збийте яйця з цукром і сіллю, додайте склянку молока.
Все ретельно перемішайте, додайте склянку борошна (консистенція повинна вийти середньою, не густою і не рідкою).
Випікайте млинці на розігрітій сковороді з двох сторін до готовності.
Остудіть один або два млинчика, наріжте соломкою.
Салатний огірок наріжте так само акуратно.
Подрібнену м'якоть курки і чорнослив викладіть в миску до огірків і млинців.
Все ретельно перемішайте з додаванням майонезу. Якщо ви бажаєте отримати більш дієтичне блюдо, заправте салат сметаною низької жирності.
На завершення приготування посипте блюдо кунжутом, волоським горіхом або свіжою зеленню, по вашому смаку! Приємного смаку!
