Курячі сердечка в сметані



Курячі сердечка в сметані


До субпродуктів, до яких відносяться і сердечка всі ставляться по-різному. Хтось не уявляє свого життя без них, а хтось весь час обходить стороною. І даремно! По своїй живильній цінності, кількості білка і поживних речовин вони мало чим поступаються м'ясу.

У моїй родині до субпродуктів ставляться прихильно. Тому періодично я їх готую. Найчастіше просять приготувати курячі сердечка, протушковані в сметані. Таке блюдо виходить дуже ніжним і смачним. Готуються вони швидко і не вимагають попереднього варіння.

Інгредієнти:
0,5 кг курячих сердечок;
1 велика цибулина;
1 морквина (середнього розміру);
3 зубки часнику;
1 склянка сметани;
1 склянка курячого бульйону (можна замінити 1 склянкою води);
сіль і перець за смаком;
рослинна олія для обсмажування.

Готуємо курячі сердечка.


Для початку я очищаю курячі сердечка від жиру, видаляю всі судини і згустки крові, якщо вони там є. Для цього розрізаю їх не кінця. Приблизно так.

11


Ретельно їх промиваю і замочую у воді на 30-60 хвилин. Після цього викладаю сердечка на сковорідку з розігрітим рослинним маслом. Обсмажую з усіх боків.

22


Поки сердечка обсмажуються я ріжу цибулю.

33


Моркву треба почистити і порізати невеликими брусочками.

44


Коли сердечка обсмажаться, додаю до них цибулю, моркву пропущену через прес (або дрібно порубаний) часник. Обсмажую все разом приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Солю і перчу за смаком.

55


Після цього додаю в сковороду 1 склянку курячого бульйону. Його можна замінити водою. Залишити сердечка тушкуватися до повного випаровування бульйону (води) на невеликому вогні. Коли вода випарується, додаємо в сковорідку 1 склянку сметани.

66


Перемішую і залишити гаситися ще хвилин 5-10.

77


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок