Макарони запечені з ковбаскою



Макарони запечені з ковбаскою


Сьогодні пропоную Вам незрівнянні макарони з копченою ковбаскою під ніжним соусом Бешамель. Ковбаску можна замінити на будь-яку копчену. Макарони в даному рецепті повинні бути короткі. Для запікання я використовувала дві супниці об'ємом 370 мл. Якщо у вас немає таких маленьких форм, просто приготуйте цю страву у великій вогнетривкій формі, збільшивши кількість інгредієнтів.

Інгредієнти:
ковбаска – 2 шт. (60 г);
короткі макаронні вироби (наприклад, дрібні черепашки, тонкі спіральки і т. д.) – 200 г;
помідори – 100 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
сир – 150 г;
рослинна олія – 1 столова ложка;
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Для соусу Бешамель:
молоко – 300 мл;
вершкове масло – 30 г;
борошно – 1,5 столові ложки;
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Починаємо готувати блюдо.


Макарони відварити згідно до інструкції до стану аль денте (трохи не доварити). Злити воду. Відкласти макарони поки в сторону.

11


Сир натерти на дрібній тертці, прибрати в холодильник. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати. З помідорів зняти шкірку, дрібно порізати. Найлегше зняти шкірку з помідорів, зробивши ножем невелику насічку по середині і опустивши овоч в окріп на 1 хвилину. Потім помідор занурити в крижану воду. Шкірка дуже легко зніметься. Ковбаску нарізати кільцями.

22


На сковороді на рослинному маслі на середньому/малому вогні обсмажити цибулю до прозорості. Додати помідори, смажити ще 3 хвилини.

33


Додати копчену ковбаску, смажити ще 3-5 хвилин.

44


Приготувати соус Бешамель. Розтопити вершкове масло, пасерувати з маслом борошно. Потім тонкою цівкою влити молоко і варити до загущення постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Подробиці приготування з покроковими фотографіями соусу Бешамель можна подивитися тут. Повинна вийти консистенція сметани. Соус посолити, поперчити за смаком.

55


Збираємо блюдо. У вогнетривкі формі викласти макаронні вироби по 2 столові ложки. Якщо ви використовуєте одну велику форму, потрібно змастити трохи олією.

66


Макарони полити соусом Бешамель (теж по 2 столові ложки).

77


Викласти зверху смажену цибулю з помідорами і ковбаскою.

88


Викласти соус, що залишився.

99


Посипати дрібно тертим сиром. Форми поставити в духовку. Запікати (не закриваючи кришкою) при температурі 180 градусів до золотистої скоринки 20 хвилин.

1010


Подавати до столу поки тепле блюдо прямо в горщиках.

1111


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок