Свинина з грибами



Свинина з грибами


Якщо ви запитаєте, яке блюдо мені найбільше подобається на сьогоднішній момент, мабуть, я відповім – свиняча відбивна, і саме з вирізки. Страви з свинячої вирізки готуються легко і швидко. Якщо не перетримати свинину на вогні, виходить ніжне і соковите м'ясо.

Вирізка готується дуже швидко, тим більше, якщо її трохи відбити. Якщо м'ясо не пересмажити, воно виходить м'яким і соковитим. У додатку йде і соус з білого вина. Алкоголь при поїданні страви не відчувається, та як всі градуси випаровуються при готуванні. Бажано використовувати біле сухе вино, соус виходить красивий і ніжний.

Загущає соус борошно, в якому обвалюється попередньо свиняча відбивна. З таким м'ясом чудово буде поєднуватися картопляний гарнір або рис з овочами. Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на 1 порцію, тому збільшіть кількість продуктів, якщо чекаєте гостей.

Інгредієнти:
свиняча вирізка – 120-150 г (1 шматочок);
печериці свіжі – 5 шт.;
борошно – 2 столові ложки;
вино біле сухе – 50 мл;
сіль, чорний мелений перець – за смаком;
свіжий огірок і помідор;
зелень – гілочка.

Готуємо свинину з грибами.


Свинячу вирізку промити, обсушити, видалити жили. Нарізати м'ясо свинини на 3 великих шматки.

11


Взяти 1 відрізаний шматочок вирізки, поставити свинячий «бочонок» вертикально.

22


Відбити кухонним молоточком (під час відбивання, по можливості, намагайтеся м'ясу надати форму кола).

33


М'ясо посолити, поперчити з обох сторін. Сформувати з м'яса коло, зібравши краї руками.

44


Борошно висипати на плоску тарілку. Обваляти м'ясо з обох сторін у борошні.

55


Смажити свинячу відбивну на рослинному маслі на середньому вогні з 2-х сторін до золотистої скоринки.

66


Поки смажиться м'ясо, помити гриби, обсушити. Кожен гриб нарізати на 4 частини. Закинути на сковороду з вже підсмаженим м'ясом. Смажити печериці з м'ясом ще 3 хвилини.

77


Потім влити вино і все протушкувати. По закінченні готування повинно залишатися трохи винного соусу. Соус буде трохи густим, і його теж подають з м'ясом.

88


Готову відбивну подавати з грибами, полив винним соусом, прикрасивши тарілку свіжими овочами. Можна подавати з картопляним гарніром або рисом.

99


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок