Картопля з грибами у вершках



Картопля з грибами у вершках


Гриби і картопля – це відмінне поєднання, а якщо ще додати вершки, тоді вийде просто чудове блюдо, яке зможе задовольнити смакові запити всіх домашніх, адже ніхто не встоїть перед його запахом. Але варто врахувати, що смак картоплі буде залежати від куплених грибів. Можете придбати печериці, лисички або білі гриби. Можна навіть купити консервовані продукти.

Картопля за цим рецептом виходить неперевершеною, ситною. Кількість продуктів можете міняти, тому якщо необхідно зробити менше, купуйте не багато інгредієнтів. Варто також відзначити, що страва приваблива і зовні, до того ж не дуже витратна. У підсумку ви отримаєте поживне і чудове блюдо. А завдяки поєднанню таких продуктів, як вершки, гриби і картопля, воно стає дуже домашнім. Загалом, пробуйте і насолоджуйтеся!

Інгредієнти:
картопля – 8 шт.;
часник – 4 зубчики;
гриби – 400 г;
петрушка пучок;
олія (оливкова або рослинна) – 4-5 ст. л.;
жирні вершки – 300 мл;
чорний перець мелений — за смаком;
сіль — за смаком.

Готуємо картоплю з грибами в вершках.


Спочатку розігрійте духовку до 200 градусів. Почистіть картоплю, наріжте тоненькими шматочками (по 3 мм).

11


Далі гарненько промийте овоч і залиште стікати.

22


Розігрійте сковороду з олією. Вогонь робіть середнім, а сковорідку треба взяти з товстим дном. Викладайте туди картоплю, перемішуючи її дерев'яною ложкою, щоб всі шматочки вкрилися маслом. Посоліть, поперчіть. Мішайте, поки картопля не стане клейкою.

33


Наріжте гриби.

44


Розігрійте сковорідку, додайте столову ложку олії, потім покладіть гриби, посоліть.

55


Коли шматочки картоплі стали клейкими, додайте часник, влийте вершки – вони повинні покрити картоплю, тоді смак буде не таким жирним.

66


Потім уменшіть вогонь, готуйте картоплю близько 5 хвилин, поки вершки не почнуть густіти. Зніміть приготовані гриби.

77


Потім дрібно наріжте петрушку.

88


Зніміть сковорідку з картоплею і перевірте на смак спеції. Можете трохи посолити або поперчити, якщо треба. Потім вмішайте в картоплю гриби з петрушкою і перекладіть у форму.

99


Запікайте в духовці півгодини при 180 градусах.

1010


Коли вказаний час минув, можете подавати смачне блюдо!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок