Курячі крильця в духовці



Курячі крильця в духовці


Це не просто крильця, запечені в духовці, це не пригорілі і висушені курячі фрагменти, а самі соковиті, в міру гострі, неймовірно хрусткі приготовлені в духовці на вечерю. Ну і бонусом вже пропоную покрити цю красу імбирно-часниковою глазур'ю.

Інгредієнти:
2,5 кг курячих крилець;
сіль і мелений чорний перець;
3 ст. л. гострого соусу Франка;
2 ст. л. олії з виноградних кісточок (можна замінити оливковою);
1/2 склянки борошна.

Для глазурі:
3 подрібнених зубчики часнику;
2 ст. л. тертого імбиру, або за смаком;
1 ст. л. Sambal чилі соусу (або пів чайної ложки пластівців пекучого перцю);
1/2 склянки рисового оцту;
1/2 склянки коричневого цукру;
1 ч. л. соєвого соусу.

Кулінарний рецепт курячих крилець.


Курячі крильця промийте і розріжте на три частини. Он ті частини, «курячі пальчики», які на дальньому плані, в цьому рецепті нам не знадобляться. Зате пізніше з них можна буде приготувати відмінний курячий бульйон для різних кулінарних потреб.

11


Складіть у простору миску. Додайте сіль і мелений чорний перець, олія виноградної кісточки.

22


Червоний чилі соус можна назвати офіційним і незмінним партнером курячих крилець. Влийте його стільки, скільки підказує смак.

33


Ретельно перемішайте.

44


В чистий поліетиленовий пакет всипте пару склянок борошна і покладіть туди ж крильця. Перемішуйте вміст, так, щоб крильця вкрилися рівним шаром борошна. Цю процедуру краще виконати в два етапи. Тобто розділіть крильця на дві частини і кожну протрясіть в борошні.

55


Збризніть рослинним маслом і відправте їх в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

66


Минуло півгодини. Дістали деко, перевернули кожні крильця і назад в духовку і знову на 30 хвилин.

77


Тим часом зробимо часниково-імбирну глазур. Часник витиснемо в каструлю, туди ж, дрібно натертий імбир. Зверніть увагу, скільки я додав імбиру. Звичайно, це не 2 столові ложки. Загалом, все за смаком. Не забудьте про столову ложку соусу чилі Самбал, яку можна замінити пластівцями червоного перцю. Я додав і те, і інше!

88


Півсклянки рисового оцту, півсклянки тростинного цукру і чайна ложка соєвого соусу.

99


Розмішали, поставили на вогонь, як закипить - знімайте з плити. Готово!

1010


Саме час повернутися до крилець в духовку, а вірніше, витягувати їх.

1111


Обережно покладіть крильця в простору миску, залийте глазур'ю, накрийте кришкою або підходящою тарілкою і знову кілька разів делікатно струсніть, щоб крильця рівномірно вкрилися глазур’ю. Викладіть на деко, де вони запікалися і помістіть хвилин на 15 в остигаючу духовку для остаточного приготування глазурі.

1212


От і все. Готово. Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок