Курячі крильця з пряним соусом



Курячі крильця з пряним соусом


Коли намічається відразу кілька свят, то готуючи стіл, хочеться знайти кулінарні рецепти смачні і оригінальні одночасно, щоб і нагодувати гостей і себе порадувати. Курячі крильця як раз для цього підійдуть.

Оригінальність цього рецепта полягає в незвичайному поєднанні спецій та цитруса, а так само в надзвичайно смачному соусі, подібного Вам, напевно, ще не доводилося куштувати.

Інгредієнти:
1,2 кілограма курячих крилець;
1 апельсин;
1/3 склянки соєвого соусу;
2 столові ложки натертого імбиру;
1 чайна ложка шматочків червоного перцю;
1 столова ложка меду;
2 столові ложки рисового оцту;
2 чайні ложки гострого тайського соусу сирача;
1 столова ложка кінзи;
1 зелений лук.

Для соусу:
1/2 склянки сметани;
1/2 склянки майонезу;
1/4 склянки кінзи;
2 стрілки зеленої цибулі;
1/2 чайної ложки часникового порошку;
сіль і перець.

Кулінарний рецепт курячих крилець.


Дрібно наріжте пучок кінзи і кілька пір'я зеленої цибулі.

11


Покладіть цибулю і кінзу в невелику миску і всипте пів ложки часникового порошку.

22


Залийте майонезом і сметаною, посоліть і поперчіть. Сметану можна замінити кефіром або несолодким йогуртом.

33


Перемішайте, спробуйте, чи достатньо приправ, і, щільно закривши кришкою або обернувши харчовою плівкою, поставте в холодильник, щоб все як слід промокло.

44


Цілісні курячі крильця Вам потрібно розділити на три частини.

55


Вказівним пальцем намацайте суглоби.

66


Візьміть самий гострий ніж, з усіх, що у Вас є і, розташувавши його посередині суглоба, сильно надавіть. Насправді це не так складно, як може здатися.

77


Шматочки крилець потрібно приготувати на пару. Для цього скористайтеся спеціальним кошиком і каструлею відповідного розміру.

88


У каструлю налийте води стільки, щоб вона досягала дна кошика.

99


Щільно закрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння. Нехай крильця постоять під паром 18-20 хвилин.

1010


Поки пар робить свою справу, натріть дві столові ложки імбиру і цедру цілого апельсина у велику миску.

1111


У цю ж миску видавіть сік, що залишився без цедри апельсина, влийте соєвий соус, рисовий оцет, і гострий тайський соус сирача.

1212


Додайте шматочки червоного перцю і збийте вінчиком, щоб все як слід перемішалося.

1313


Коли Ви закінчите крильця, залишиться тільки позолотити їх апетитною скоринкою.

1414


Занурте крильця в приготовлену підливу, тільки постарайтеся не пошкодити шкірку.

1515


Викладіть крильця на деко, на всякий випадок покривши їх фольгою, щоб не пригоріли, і поставте на другу полицю в духовці, розігріту до температури на якій Ви зазвичай готуєте курку. Дайте постояти 3-4 хвилини.

1616


Скоринка повинна почати обирати золотистий відтінок і стати хрусткою.

1717


Дістаньте деко, переверніть крильця і змастіть їх поливанням ще раз.

1818


Помістіть назад знову на 3-4 хвилини. Повторіть процедуру ще два рази.

1919


Продовжуйте, поки шкірка не стане золотисто-янтарною.

2020


Подавайте з приготованим раніше і охолодженим соусом. Поєднання смаку та аромату непередавано. Ви просто зобов'язані це спробувати.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок