Спагеті з тунцем



Спагеті з тунцем


Тунець не даремно називають морським золотом. Такої великої кількості корисних властивостей немає, мабуть, ні в одній рибі. Регулярне вживання його в їжу рекомендовано провідними дієтологами США. Вважається, що м'ясо тунця сприятливо впливає на активність мозку. Багато університетів Швейцарії ввели його в якості обов'язкового елемента меню в період сесії у студентів, а так само наукових співробітників, вирішальних завдання особливої складності.

Філе риби, як правило, найчастіше подається з картопляним пюре, але смак тунця більше нагадує м'ясо, ніж рибу. Іноді його з-за цього навіть називають морською телятиною. Ось чому його цілком можна подавати зі спагеті, поєднання повинно вийти оригінальним смаком.

Інгредієнти: (на 4 порції)
300-350 г свіжого або мороженого філе тунця;
340 г спагеті;
1 лимон;
3 зубчики часнику;
1/4 чайної ложки шматочків червоного перцю;
1 столова ложка оливкової олії;
1/4 склянки Савіньон Блан;
1/4 склянки петрушки;
1/4 або 1/2 склянки води, в якій варилися спагеті;
сіль і чорний перець за смаком
пармезан, пекарино або інший твердий сир з овечого молока.

Кулінарний рецепт спагеті з тунцем.


Цілком підійде свіжоморожена тушка.

11


Доведіть велику каструлю води до кипіння і посоліть.

22


Тим часом, у маленькій мисці змішайте два зубчики часнику (дрібно порізаного або видавленого на часничниці), 1/4 чайної ложки подрібненого червоного перцю, оливкове масло і біле вино.

33


Збийте вінчиком, щоб все як слід перемішалося.

44


Потім наріжте лимон, попередньо позбувшись від кісточок.

55


Візьміть аркуш пергаменту для запікання або фольгу і покладіть знизу кілька часточок лимона, нарізаного кільцями. #

66


На лимон укладіть шматочки тунця. Зверху посипте сіллю грубого помелу і меленим чорним перцем.

77


Полийте винно-масляною підливою і загорніть фольгу. Поставте в духовку, розігріту до 190 градусів на 15-20 хвилин (залежить від того, на скільки широкими шматками Ви порізали тунця). Готовність можна перевіряти зубочисткою: якщо вона спокійно проходить крізь філе – тунець готовий.

88


Через 10 хвилин у киплячу воду можна закидати спагетті. Помішуйте їх під час варіння, щоб вони не приклеїлися до дна каструлі.

99


Поки тунець і спагетті готуються, у Вас якраз є час, щоб нарізати приблизно чверть склянки петрушки.

1010


Скористайтеся спеціальним ножем і наріжте трохи свіжого пармезану, пекарино або іншого твердого сиру з овечого молока.

1111


Коли таймер на духовці подзвонить, акуратно дістаньте тунця і постарайтеся розгорнути фольгу так, щоб підлива не пролилася.

1212


Дістаньте тунця з обгортки і поріжте кубиками.

1313


Відкиньте макарони, залишивши чверть склянки води, в якій вони варилися.

1414


Посипте спагетті петрушкою.

1515


Зверху укладіть тунця.

1616


Змішайте підливку з тунця і воду від спагетті і полийте зверху.

1717


Приправте сіллю, чорним перцем і сиром, якщо він знайшовся в холодильнику, і перемішайте.

1818


Зверху ще трохи посипте сиром і подавайте до столу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок