Відкрити категорії

Пеленгас в клярі




Я цю рибу дуже люблю. Але в цьому фритюрі можна смажити не тільки пеленгас, а і все, що продається в наших магазинах. Її можна по-різному готувати, у тому числі смажити у фритюрі. Але я завжди щось вношу нове в старі рецепти. Так сталося і цього разу. Коли я роздумувала, що можна приготувати до рисової каші.

У підсумку, вийшло не просто смачна, а ситна і корисна страва. Адже їм можна і сім'ю нагодувати, і гостей почастувати знатно. Особливо, якщо кожен раз робити нарізку з різних овочів -і вигляд інший, і смак. Той же кляр можна робити і на воді, і на молоці, і на кефірі, сметані, вершках і так далі.

Інгредієнти:
— 0,5 кг риби;
— 1-2 яйця;
— півсклянки молока;
— 3-4 столові ложки борошна;
— 70 г болгарського перцю;
— 70 г зеленої цибулі;
— 70 г зелені;
— спеції за смаком;
— 50 мл рослинного масла.

Для рисової каші:
— 1 склянка рису;
— 70 г масла вершкового.

Кулінарний рецепт пеленгаса в клярі.


Спочатку поставила варитися кашу. Останнім часом я купую рис, який швидко готується. Але я все одно добре промила його і, давши трохи покипіти, поклала масло і загорнула в ковдру (нехай настоюється).

1


Приступимо до рибки. Так, у мене був пеленгас. Риба особлива. Моторошні гострі плавці – відразу видаляємо і виймемо все зайве, очистимо луску, наріжемо невеликі стейки.

2


Замаринувавши шматочки риби в улюбленому маринаді, приготуємо тісто. А для цього наріжемо овочі. Ось так дрібненько приготований перець.

3


Точно так дрібненько наріжемо зелений лук і різну зелень, яка тільки є в будинку.

4


Просто обожнюю кріп і петрушку.

5


А тепер замісимо тісто. Для цього змішаємо молоко, яйця, додамо до них спеції, все збиваємо, покладемо борошно і знову збиваємо. І кинемо в цю масу подрібнені овочі. Он як красиво виглядає.

6


Гарненько нагріємо сковорідку. Наллємо масла і теж розігріваємо. Обмокуємо рибу в кляр, підсмажимо, перегорнувши кілька разів.

7


Рибка і каша готова! Викладемо все в тарілку.

8


Смачного!


Пеленгас в клярі
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com