Макарони по-флотськи з лівером



Макарони по-флотськи з лівером


Лівер, просто обожнюю. По-перше, дуже смачно і корисно. По-друге, недорого в порівнянні з м'ясом. По-третє, і це головне – з цього другосортного, як хтось може сказати, продукту таку масу смачних речей можна приготувати. І пиріжки, і варенички, і млинці, і макарони по-флотськи, і багато іншого.

Інгредієнти:
— 0,5 кг (легені, печінка, серце);
— 300 г цибулі;
— 50 г вершкового масла;
— 3 ст. л. рослинного масла;
— за смаком солі і перцю;
— 1-2 зубчики часнику (за бажанням)

Як приготувати макарони по-флотськи.


Відразу попереджу – вперше готувала, а тому не особливо стежила за естетикою й іншими моментами. Але, як я зрозуміла, треба гарненько все промити, потім вимочити (з півгодинки потримати в холодній воді).

11


Легкі величезні самі по собі. Але мені попався невеликий зразок (якщо великі треба розрізати на шматки дрібніші). Але і він норовив випасти з каструлі. Тому висновок – беремо посуд глибше, щоб піна не полізла на плиту. Відварюємо.

22


Я варила окремо печінку та легені з серцем. Запах, скажу вам, не дуже приємний. Але терпимо. Я варила в двох водах. Скільки варити? Хвилин 60. Вийнявши, остудимо шматки і наріжемо подрібніше – щоб перемолоти зручно було в м'ясорубці.

33


Печінку я підсмажила на сковороді – так смачніше, хоч і калорійніше – можемо ж ми інколи собі дозволити! Поки вона смажиться, я нарізала цибулька. Її багато не буває.

44


Смажимо цибулю, але не до золотистого кольору. Перемолоти лівер.

55


Смажимо цибулю до напівпрозорого стану. Оскільки вона потім перемелеться, я поклала більше норми. Між іншим, добре б її зараз і посолити, присипати перцем, а потім у фарш відправити.

66


До речі, масло з-під лука я теж у фарш вилила – так соковитіше буде. А якщо не хочете жирного, то бульйончик можна злегка капнути. В інший раз, до речі, я все пережарила з цибулею і тільки потім промолола, додавши в кінці часник. Ось так приблизно вийшло.

77


Ну а тепер – до макаронів. У зварені макаронні вироби (не охолоджуємо, а тому краще сорт брати той, що не вимагає промивання під водою) кладемо лівер, приправлений цибулею, спеціями і просмажений злегка у вершковому маслі.

88


І подаємо!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок