Свиняча рулька в духовці
Раніше я думала, що свиняча рулька підходить тільки для того, щоб варити з неї смачний холодець. Але почитавши інформацію в мережі, зрозуміла, що ця тема дуже популярна у багатьох народів, що її готують у Чехії, Німеччині та багатьох інших країнах, адже вона просто ідеальна закуска до холодного пива. Рекомендується готувати свинячу рульку в шкірі, тому що тоді м'ясо буде більш соковитим і смачним.
І хоча готувати її треба досить довго, причому ця справа трохи клопітна, але в результаті виходить дуже смачне блюдо. А щоб м'ясо було не таким жирним, я розповім вам, що для цього треба зробити. Так що уявляю вашій увазі рецепт приготування свинячої рульки. Готувати її ми будемо в 2 етапи - спочатку варити, а вже потім запікати. Звичайно, можна було б відразу відправити її в духовку, але тоді довелося б чекати не менше 3-х годин. Ми ж трохи скоротимо час приготування.
Інгредієнти:
свиняча рулька або свиняча голяшка - 1 шт.;
1 невелика морквина;
1-2 невеликі цибулини;
3-4 зубчики часнику;
сіль - за смаком;
запашний перець мелений;
мелений коріандр;
кілька лаврових листочків;
чорний і запашний перець горошком;
Приготування свинячої рульки.
Спочатку ми відваримо свинячу рульку, щоб вона швидше приготувалася. Тому її необхідно ретельно промити в холодній воді і гарненько почистити шкіру гострим ножем.
Потім займемося підготовкою овочів. Моркву треба почистити і розрізати на кілька частин. Цибулину теж чистимо, залишаючи останній шар лушпиння, відрізаємо від неї верхівку, розрізаємо навпіл. Беремо кілька лаврових листочків.
У великій каструлі ставимо кип'ятити воду. Додаємо туди цибулю, моркву, лавровий лист, 5-6 горошин чорного і запашного перцю і добре солимо воду, навіть пересолюємо небагато. Перець можна трохи потовкти, щоб рулька вийшла більш ароматною.
Коли вода зі спеціями закипіла, саме час відправляти туди свинячу рульку. Чекаємо, поки вона закипить, робимо повільний вогонь і варимо близько години - все залежить від того, наскільки молоде м'ясо і від того, наскільки м'яким ми хочемо його отримати в результаті.
Коли рулька зварилася, викладаємо її на блюдо, щоб трохи охолола - так ви зможете з легкістю взяти її руками. Тепер саме час зробити надрізи на шкірі гострим ножем, щоб під час запікання через них витікав підшкірний жир. Також можна нашпигувати рульку часником - м'ясо буде більш ароматним. Тепер наша рулька практично готова до запіканню.
Потім беремо форму для запікання, змащуємо її трішки рослинним маслом і викладаємо на неї рульку.
Зверху посипаємо її меленим запашним перцем і меленим коріандром. Якщо немає запашного, то можна використовувати і чорний мелений перець.
Необхідно розігріти Духовку до 200 градусів і відправити туди свинячу рульку. Коли шкірка трохи підрум'янилася, температуру можна знизити до 190 градусів і запікати до готовності. Через кожні 10-15 хвилин рульку можна поливати жиром, якого буде досить багато - так отримаєте рум'яну і хрустку скоринку. Запікати свинячу рульку в духовці треба близько години, знову таки все залежить від того, наскільки молоде м'ясо ви взяли.
Поради щодо приготування рульки.
- В каструлю, де буде варитися рулька, можна додати також корінь петрушки, селери, імбиру і інші спеції за вашим смаком. А ось виливати отриманий бульйон не рекомендую - з нього вийде дуже смачний і ароматний супчик.
- Різати рульку найкраще зубчастим ножем.