Відкрити категорії

Свиняча рулька в духовці




Раніше я думала, що свиняча рулька підходить тільки для того, щоб варити з неї смачний холодець. Але почитавши інформацію в мережі, зрозуміла, що ця тема дуже популярна у багатьох народів, що її готують у Чехії, Німеччині та багатьох інших країнах, адже вона просто ідеальна закуска до холодного пива. Рекомендується готувати свинячу рульку в шкірі, тому що тоді м'ясо буде більш соковитим і смачним.

І хоча готувати її треба досить довго, причому ця справа трохи клопітна, але в результаті виходить дуже смачне блюдо. А щоб м'ясо було не таким жирним, я розповім вам, що для цього треба зробити. Так що уявляю вашій увазі рецепт приготування свинячої рульки. Готувати її ми будемо в 2 етапи - спочатку варити, а вже потім запікати. Звичайно, можна було б відразу відправити її в духовку, але тоді довелося б чекати не менше 3-х годин. Ми ж трохи скоротимо час приготування.

Інгредієнти:
свиняча рулька або свиняча голяшка - 1 шт.;
1 невелика морквина;
1-2 невеликі цибулини;
3-4 зубчики часнику;
сіль - за смаком;
запашний перець мелений;
мелений коріандр;
кілька лаврових листочків;
чорний і запашний перець горошком;

Приготування свинячої рульки.


Спочатку ми відваримо свинячу рульку, щоб вона швидше приготувалася. Тому її необхідно ретельно промити в холодній воді і гарненько почистити шкіру гострим ножем.

1


Потім займемося підготовкою овочів. Моркву треба почистити і розрізати на кілька частин. Цибулину теж чистимо, залишаючи останній шар лушпиння, відрізаємо від неї верхівку, розрізаємо навпіл. Беремо кілька лаврових листочків.

2


У великій каструлі ставимо кип'ятити воду. Додаємо туди цибулю, моркву, лавровий лист, 5-6 горошин чорного і запашного перцю і добре солимо воду, навіть пересолюємо небагато. Перець можна трохи потовкти, щоб рулька вийшла більш ароматною.

3


Коли вода зі спеціями закипіла, саме час відправляти туди свинячу рульку. Чекаємо, поки вона закипить, робимо повільний вогонь і варимо близько години - все залежить від того, наскільки молоде м'ясо і від того, наскільки м'яким ми хочемо його отримати в результаті.

4


Коли рулька зварилася, викладаємо її на блюдо, щоб трохи охолола - так ви зможете з легкістю взяти її руками. Тепер саме час зробити надрізи на шкірі гострим ножем, щоб під час запікання через них витікав підшкірний жир. Також можна нашпигувати рульку часником - м'ясо буде більш ароматним. Тепер наша рулька практично готова до запіканню.

5


Потім беремо форму для запікання, змащуємо її трішки рослинним маслом і викладаємо на неї рульку.

6


Зверху посипаємо її меленим запашним перцем і меленим коріандром. Якщо немає запашного, то можна використовувати і чорний мелений перець.

7


Необхідно розігріти Духовку до 200 градусів і відправити туди свинячу рульку. Коли шкірка трохи підрум'янилася, температуру можна знизити до 190 градусів і запікати до готовності. Через кожні 10-15 хвилин рульку можна поливати жиром, якого буде досить багато - так отримаєте рум'яну і хрустку скоринку. Запікати свинячу рульку в духовці треба близько години, знову таки все залежить від того, наскільки молоде м'ясо ви взяли.

8

 

Поради щодо приготування рульки.


- В каструлю, де буде варитися рулька, можна додати також корінь петрушки, селери, імбиру і інші спеції за вашим смаком. А ось виливати отриманий бульйон не рекомендую - з нього вийде дуже смачний і ароматний супчик.

- Різати рульку найкраще зубчастим ножем.


Свиняча рулька в духовці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com