Свинина з сиром і грибами



Свинина з сиром і грибами


Ця страва ідеально підійде як для звичайної вечері, так і для зустрічі гостей. Готується воно досить швидко і просто, а м'ясо завдяки викладеної зверху "шубі", завжди виходить соковитим і м'яким.

Інгредієнти:
свинина - 500 г;
печериці великі - 3-4 шт.;
помідори - 1-2 шт.;
сир твердий - 250 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
сметана - 150 г;
майонез - 150 г;
зелень - 50 г;
масло вершкове - 50 г;
сіль і спеції - за смаком;
часник - 2 зуб.

Приготування свинини.


М'ясо свинини вимити і нарізати невеликими шматочками.

11


Потім його потрібно злегка відбити з двох сторін.

22


Посолити, поперчити і додати будь-які спеції на ваш смак.

33


Можна його залишити маринуватися в такому вигляді, але я додаю часник, столову ложку майонезу і перемішую. Залишаю маринуватися мінімум на 30 хвилин. Чим довше м'ясо маринується, тим м'якше і смачніше воно буде.

44


Поки м'ясо маринується підготуємо інші інгредієнти. Печериці миємо й нарізаємо тонкими пластинками.

55


Обсмажуємо їх буквально 2-3 хвилини на вершковому маслі. Під час обжарювання я додаю трохи солі і приправу з ароматом лісових грибів.

66


Помідори нарізаємо тонкими скибочками.

77


Цибулю ріжемо кільцями.

88


Для соусу змішуємо в рівних пропорціях сметану і майонез, додаємо зелень. Все перемішуємо і соус готовий.

99


Сир тремо на дрібній тертці.

1010


Деко застеляємо фольгою, кладемо неповну столову ложку соусу, а зверху викладаємо на нього м'ясо.

1111


На м'ясо рівномірно розподіляємо цибулю.

1212


Зверху на цибулю кладемо обсмажені гриби.

1313


А на гриби викладаємо кружечок помідора.

1414


Накриваємо деко фольгою, виключаючи проміжки та відправляємо в заздалегідь розігріту в духовку на 15 хвилин при 200 градусів. Потім дістаємо, знімаємо фольгу і поливаємо кожну порцію соусом, що залишився.

1515


Зверху посипаємо сиром і відправляємо назад в духовку при 180 градусів ще на 15-20 хвилин.

1616


Коли утвориться рум'яна кірочка, то можна діставати і подавати як окрему страву, або спільно з картоплею і свіжими овочами.

1717


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок