Свинина з ананасами в духовці
Свинина з ананасом. Скільки музики в цьому слові, аж слинки течуть. Але іноді навіть самі приємні страви приїдаються, і тоді вже не виникає ентузіазму при фразі чоловіка: «А приготуй свинину з ананасами». Тільки одна реакція: «Як? Знову?». Але вихід є завжди. Навіть таку класику можна приготувати дещо по-іншому – так, що смак заграє новими відтінками смаку.
Інгредієнти:
свинина - 1 кг;
ананаси консервовані - 250 г;
спеції - за смаком;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сметана - 1 склянка;
гірчиця - за смаком;
сир твердий - 150 г.
Приготування свинини.
Отже, шматок свинини нарізаємо порційними шматочками. Не занадто товсто. У мене виходять досить рівними. Та й м'ясо виходить м'яким.
Викладаємо шматки м'яса в форму, змащену маслом (трохи), щоб було трохи внахлест.
Посипаємо сіллю, перцем, улюбленими спеціями.
Трохи збризкуємо оцтом і змащуємо гірчицею. Я брала французьку, мені так смачніше.
Ананаси ріжемо невеликими кубиками. Знову відкриваю свій традиційний секрет – це у мене не ананаси, а кабачки з компоту. Але поки ніхто не здогадався. А зберігаю такі кабачки просто - кладу в морозилку, коли компот закінчується. Потім залишається тільки розморозити.
Цибулю ріжемо досить дрібними кубиками.
Сир ріжемо також кубиками. В цьому блюді мені чомусь більше подобається не терти сир, а саме кидати кубиками.
Цибуля, сир, ананаси з'єднати в глибокій посуді, додати сметану і перемішати.
Отриманою масою заливаємо шматочки м'яса. У мене сметана була малої жирності, тому вийшла сметанна заливка. Якщо взяти дуже жирну густу сметану, то такий заливки не буде.
Ставимо страву в духовку, нагріту до температури 200 градусів і запікаємо протягом 40 хвилин. Дивіться по готовності м'яса (духовки можуть відрізнятися).
Виходить рум'яна, апетитна і карколомна за смаком свинина з ананасом. Ніхто не залишиться байдужим.
Готово.
Приємного смаку!
