Як приготувати зайця



Як приготувати зайця


Якщо на вашій кухні з'явиться зайчатина, то цей рецепт вам точно знадобиться. Зайці на кухні у мене з'являються досить часто завдяки татові. Він у мене прекрасний мисливець, так що майже кожен раз приходить з полювання з трофеєм. В гості до нас він приїжджає з подарунками та новими мисливськими рецептами.

Цього разу батьки приїхали всього на кілька днів, але тато все одно встиг поділитися новим рецептом приготування зайця в рукаві і зайця в сметані. Загалом, не знаю я де ви будете добувати цих самих зайців, але цими смачними рецептами я просто не можу не поділитися. З мого боку це буде практично злочином!

Інгредієнти:
— заяча вирізка на кістці;
— 1 невелика морква;
— головка часнику;
— 50 г свіжого сала;
— 50 г червоного сухого вина;
— 50 г соєвого соусу;
— сіль і перець.

Час маринування: 1 день.

Приготування зайця.


Почнемо з сала. Його потрібно відправити у морозилку, щоб воно добре захололо. Сало дістаємо, нарізаємо на брусочки і знову відправляємо сальні брусочки в морозилку.

11


Тим часом очищаємо моркву і нарізаємо її на тонкі брусочки (як на фото).

22


Очищаємо часник. Якщо зубчики невеликі, то залишаємо їх цілими, а якщо великі — розрізаємо на 2-4 частини.

33


Заячину перед приготуванням краще вимочити в холодній чистій воді кілька годин, щоб позбавитися від запаху дичини. Зайчатина не занадто сильно пахне, але і у неї є свій запах, який краще прибрати, ніж звикати.

Готову вирізку на кістці потрібно нашпигувати морквою, часником і салом з морозилки.

44


Для цього гострим тонким ножем робимо розріз а м'ясі такої величини, щоб брусочок морквини або сала якраз увійшов у нього.

55


Шпигуємо м'ясо досить часто, так як чим більше буде проколів з морквою, салом і часником, тим смачніше вийде блюдо в підсумку.

66


М'ясо поливаємо вином, солимо і перчимо, закрити ємність кришкою і відправляємо в холодильник на добу.

77


Через добу кладемо м'ясо в рукав.

88


Додаємо до нього соєвий соус. Рукав зав'язуємо і кладемо м'ясо в духовку. При температурі 160 градусів готуємо м'ясо близько 40 хвилин.

99


Потім рукав розрізаємо і залишаємо зайчатину у відкритому вигляді.

1010


Готове м'ясо залишаємо трохи охолонути й нарізаємо на шматочки гострим ножем.

1111


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок