Відкрити категорії

Фарширований буряк


Фарширований буряк


Сьогодні я хочу надати вашій увазі дуже смачне, дуже корисне за своїм вітамінним складом, дуже просте у приготуванні і при цьому досить-таки красиве блюдо, яке зможе прикрасити собою будь-який стіл, як звичайний повсякденний, так і святковий.

Інгредієнти:
буряк середній - 4 шт.;
фарш змішаний - 300 г;
цибуля ріпчаста середня - 2 шт.;
морква свіжа - 1 шт.;
гриби - 100 г;
масло вершкове - 70 г;
сметана - 120 г;
сир твердий - 100 г;
сіль і спеції - за смаком.

Приготування фаршированого буряка.


Нам з вами потрібно буде приготувати спочатку буряк. Для цих цілей потрібно вибрати кілька бурячків середнього розміру, помити, очистити їх від верхнього шару.

11


Після, перш ніж з них робити їстівні ємності для фарширування, буряк потрібно попередньо запекти в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом двадцяти хвилин. Так внутрішній простір буряків досить-таки легко виймається за допомогою звичайної столової ложки. А запікати буряк потрібно для того, щоб зберігалися як яскравий буряковий колір, так і приємний смак і наявність всіх наявних у буряків вітамінів, які при варінні (якщо буряк не запікати а приміром відварювати у воді) в більшості своїй губляться.

22


Далі, поки буряк запікається, потрібно підготувати чим будемо буряк фарширувати, тобто збірний фарш. І першим ділом готуємо гриби. Гриби потрібно для цих цілей брати благородні, такі як, наприклад, білі боровики, підберезники, або як у мене в цей раз - маленькі шампіньйони.

Рекламний блок

Їх, так як вони благородні, можна навіть і не відварювати, а просто порізати на невеликі шматочки і обсмажити в невеликій кількості олії (краще для грибів якщо це буде нормальне вершкове масло. Так гриби стають більш ароматними і більш смачними) до повної готовності, а саме до ось такого золотистого кольору.

33


Тут же паралельно з приготуванням грибів готуємо основний фарш. Я зазвичай беру фарш домашній, а саме яловичина з додаванням свинини або свинячого шпику. Так фарш виходить більш соковитим і смачним. В цей фарш додаємо одну середнього розміру моркву, натерту на дрібній тертці цибулю порізану так само по можливості дуже дрібно.

Після того як у м'ясний фарш додали овочі, його потрібно перемішати і обсмажити до напівготовності на сковороді - він дійде до повної готовності у процесі подальшого приготування. І не забудьте цей фарш посолити за смаком і заправити вашими улюбленими спеціями. Тільки цим сильно не захоплюйтеся, щоб не перебити основний смак. Все має бути в міру!

44


До цього часу буряк вже готовий і нам з вами потрібно буде їх наповнити, нафарширувати фаршем. На дно ємності посипаємо трохи солі, але дуже небагато, так як фарш і сир вже солоні і кладемо невеликий шматочок вершкового масла, для більшої насиченості і додання страві вершкового смаку. І заповнюємо на три чверті м'ясо-овочевим фаршем.

55


Зверху заповнюємо решту ємностей приготованими грибами. Можна наповнити ними практично до самого верху, так як начинка в процесі приготування все одно трохи осяде.

66


Зверху покриваємо все сметаною (майонезом, звичайно ж виходить трохи смачніше, але останнім часом я волію, з особистих міркувань, застосовувати для цих цілей сметану) і запікаємо вже до повної готовності в духовці протягом приблизно хвилин двадцять п'ять.

77


І вже відразу після приготування страви поки воно гаряча посипаємо натертий на тертці сир твердих порід, щоб він встиг підплавитися. Так він не втрачає свого приємного сирного смаку, але встигає додати до страви свій вишуканий аромат і смак.

88


Прикрашаємо кожен горщик свіжими овочами, зеленню і подаємо в якості окремої самостійної страви до столу.

99


Смачного!

Рекламний блок
Фарширований буряк


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com