Картопля з м'ясом у горщиках



Картопля з м'ясом у горщиках


Ми дуже любимо картоплю, запечену в духовці і іноді по святах (коли приходить невелика кількість людей) робимо картоплю в горщиках. Взагалі віддаю перевагу картоплю з куркою, але на цей раз чоловік купив жирненьку свинину.

Інгредієнти:
свинина - 500 г;
картопля - 1 кг;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
сало - 100 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сир - 200 г;
майонез - 200 г.

Приготування тушкованої картоплі з м'ясом.


Почистимо картоплю. Кількість картоплі я брала за кількістю горщиків - у мене їх 6 шт. На більшу кількість потрібно взяти більше картоплі.

11


Ріжемо невеликими кубиками, щоб добре пропікалася.

22


Беремо 2 цибулини. Я не дуже люблю цибулю, хто її любить можна взяти більше.

33


Так як я не дуже люблю цибулю в стравах, то я її ріжу дрібно.

44


І промаринувала: посолити, поперчити, полити оцтом. Маринований лук не так сильно пахне.

55


Сало поріжемо шматочками, щоб покласти на дно горщика (стільки шматочків, скільки буде горщиків), або дрібних шматочків можна покласти по 3-4 штуки.

66


Як я говорила, я більше віддаю перевагу з куркою (курячою грудкою), але так як купував чоловік, то купив свинину.

77


Посолити і поперчити м'ясо за смаком.

88


Картоплю поріжемо невеликими кубиками (я не люблю крупно порізані овочі), якщо ви любите крупно нарізані овочі, можна порізати картоплю на 4-6 частин.

99


Підсолимо за смаком.

1010


Поперчити, так само на свій смак.

1111


Додамо трохи майонезу або сметанки (зі сметаною смачніше), але сметанки на той момент у мене не виявилося.

1212


І всипаємо туди наш трохи промариновану цибулю.

1313


Все добре перемішаємо.

1414


Натремо сир, я беру навпіл твердий сир плавлений.

1515


Беремо наші горщики і кладемо всі продукти.

1616


На дно я кладу по шматочку сала.

1717


Потім викладаємо картоплю, так щоб залишилося місце під наше м'ясо і сир.

1818


Укладаємо м'ясо (так як це свинина, то шар робимо не дуже товстий, щоб свинина встигла приготуватися).

1919


Посипаємо невеликим шаром натертого сиру.

2020


Трохи змащуємо верх майонезом або сметанкою.

2121


Накриваємо горщики.

2222


Ставимо в духовку на 180 градусів. Через час, коли картопля і м'ясо трохи приготується відкриваємо горщики, щоб верх трохи зарум'янився (це потрібно робити приблизно за 10 хвилин до закінчення готування або подачі на стіл).

2323


Ось така апетитна картопелька у нас виходить. В цілому картопля печеться в духовці приблизно 60 хвилин (але багато залежить від самої картоплі і м'яса - свинина буде довше пропікається і картопля буває різною: одна готується 20 хвилин, а інша 1 годину), можна пробувати готовність під час готування).




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок