Цвітна капуста зі сметаною і грибами



Цвітна капуста зі сметаною і грибами


З урахуванням небувалої нині популярності такого смачного і неймовірно корисного овочу, як цвітна капуста, все не втомлюємося включати її в раціон, тим самим істотно поповнюючи запаси вітаміну С.

До речі, я нещодавно дізналася, що кольорова капуста є досить багатим його джерелом. Якщо я не помиляюся, то достатньо вживання лише 150 г цього овочу в день, щоб отримати добову норму вітаміну С.

Крім того, частенько готую різні страви із цвітної капусти в якості гарніру. Ось днями спробувала протушкувати її разом з грибами в сметані – вийшло дивно смачно. А поспішаю поділитися рецептом.

Інгредієнти:
— 350-400 г цвітної капусти;
— 150 г печериць;
— 1 цибулина;
— 1 морквина;
— сіль, чорний мелений перець і паприка;
— 150 г сметани;
— рослинна олія.

Приготування цвітної капусти зі сметаною і грибами.


Розібрану на суцвіття капустку ми проварюємо протягом 3-4 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк.

11


Готуємо овочі та гриби: моркву тремо, нарізаємо цибульку півкільцями, гриби – пластинками.

22

 

33


Спочатку відправляємо смажитися на рослинному маслі цибульку з морквою, потім хвилин через 5 приєднуємо до овочів грибочки.

44


Гарненько перемішуємо, пускаємо сіль, перчик і паприку.

55


Знову перемішуємо і додаємо цвітну капусту і сметану.

66


За допомогою лопатки потрібно знову все добре перемішати, накрити кришкою і залишити нудитися хвилин 10.

77


Ніжний гарнір з овочів і грибів готовий – пара гілочок зелені і можна подавати до столу. Блюдо дуже смачне саме в гарячому вигляді, хоча і остигле воно довго на столі не затрималося.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок