Цвітна капуста зі сметаною і грибами
З урахуванням небувалої нині популярності такого смачного і неймовірно корисного овочу, як цвітна капуста, все не втомлюємося включати її в раціон, тим самим істотно поповнюючи запаси вітаміну С.
До речі, я нещодавно дізналася, що кольорова капуста є досить багатим його джерелом. Якщо я не помиляюся, то достатньо вживання лише 150 г цього овочу в день, щоб отримати добову норму вітаміну С.
Крім того, частенько готую різні страви із цвітної капусти в якості гарніру. Ось днями спробувала протушкувати її разом з грибами в сметані – вийшло дивно смачно. А поспішаю поділитися рецептом.
Інгредієнти:
— 350-400 г цвітної капусти;
— 150 г печериць;
— 1 цибулина;
— 1 морквина;
— сіль, чорний мелений перець і паприка;
— 150 г сметани;
— рослинна олія.
Приготування цвітної капусти зі сметаною і грибами.
Розібрану на суцвіття капустку ми проварюємо протягом 3-4 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк.
Готуємо овочі та гриби: моркву тремо, нарізаємо цибульку півкільцями, гриби – пластинками.
Спочатку відправляємо смажитися на рослинному маслі цибульку з морквою, потім хвилин через 5 приєднуємо до овочів грибочки.
Гарненько перемішуємо, пускаємо сіль, перчик і паприку.
Знову перемішуємо і додаємо цвітну капусту і сметану.
За допомогою лопатки потрібно знову все добре перемішати, накрити кришкою і залишити нудитися хвилин 10.
Ніжний гарнір з овочів і грибів готовий – пара гілочок зелені і можна подавати до столу. Блюдо дуже смачне саме в гарячому вигляді, хоча і остигле воно довго на столі не затрималося.