Фрікасе з свинини і грибами
Інгредієнти:
свинина - 300 г;
печериці - 150 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
коріандр - 0,5 чайної ложки;
суміш перців - 0,5 чайної ложки;
вода - 100 мл;
сметана - 2 ст. ложки;
сир плавлений - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ст. ложка;
петрушка - 10 г.
Приготування фрікасе.
Ми будемо готувати Фрікасе з свинини! Для цього потрібно взяти триста грам чистої свинини, нарізати її кубиками.
Потім візьмемо печериці.
Промиємо їх під холодною водою і почнемо нарізати.
Тепер подрібнити цибулю. В це блюдо цибулю треба нарізати максимально дрібними частинками.
Теж саме необхідно зробити і з часником. Беремо два зубчики.
Фрікасе будемо приправляти щіпкою коріандру. У кого є мелений - можете взяти його. Я ж беру зерна і толку їх в тарілці.
Тепер, коли основні інгредієнти нашої страви готові, можна ставити сковороду з товстим дном на плиту. Коли вона розігріється, викладаємо в неї м'ясо.
В цей же момент рясно солимо. Так обсмажуємо свинину протягом 4-5 хвилин, постійно перемішуючи, потім викладаємо печериці.
Перемішаємо і накриємо кришкою ще на п'ять хвилин. Після чого додаємо цибулю.
А слідом за нею відправляємо в сковороду і часник.
Перемішуємо все, додаємо суміш перців і залишаємо під кришкою сковороду ще на пару хвилин. Тепер наливаємо половину склянки відфільтрованої води.
Відкриваємо кришку і додаємо воду в сковороду. Відразу ж додаємо і дві столові ложки сметани.
Перемішуємо і додаємо столову ложку плавленого сиру. Хто хоче максимальної ніжності, може додати дві.
Даємо сиру розплавитися ще більше, знову все наявне багатство смаків в сковороді перемішуємо. І додаємо одну столову ложку борошна.
Сметана дала нам білосніжний колір, сир надав вершковою ніжності, а борошно склеїло все це в єдину масу. Тепер постійно перемішуємо до загустіння.
Коли Фрікасе загусне, можна вимкнути плиту і взятися за петрушку. Подрібнивши, викладаємо її в сковороду.
Тепер можна з упевненістю заявити: наше Фрікасе готово! Подавати можна з чим завгодно. Я особисто люблю цей вершковий смак подавати з гречаною крупою.