Медальйони зі свинини



Медальйони зі свинини


Останнім часом замість класичних відбивних у мене в сім'ї полюбили свинячі медальйони. Зі шматка вирізки можна приготувати або 10 медальйонів, або 20 відбивних. Якщо запитаєте, чому ж медальйони краще відбивних, то я вам з радістю розповім.

По-перше, відбивні вже давним-давно приїлися — хочеться нових смаків і нових страв. По-друге, медальйони виходять набагато соковитіше і ніжніше відбивних, що для м'ясних страв завжди виступає великим плюсом. А ще медальйони можна робити не тільки класичні, але, наприклад, як в сьогоднішньому рецепті, з кунжутом.

Про медальйони можна говорити довго, так як рецептів їх приготування дуже багато. Сьогодні я хочу поділитися рецептом, який мені сподобався і вразив своїм смаком моїх домашніх.

Інгредієнти:
— 300 г свинячої вирізки;
— 2-3 ст. л. кунжуту;
— 1 ст. л. винного оцту;
— 1 ст. л. оливкової олії;
— 1 ст. л. кунжутної олії;
— сіль за смаком перед подачею.

Приготування свинячих медальйонів.


Для приготування медальйонів необхідно запастися свинячою вирізкою. Це повинно бути свіже м'ясо молодої тварини. Із замороженого м'яса медальйони ніколи не вийдуть, адже м'ясо буде сухим і жорстким.

11


Для початку нарізаємо вирізку на шматочки товщиною близько 2 см.

22


Змащуємо шматочки м'яса оливковим та кунжутним маслом.

33


Додаємо в м'ясо трохи винного оцту, щоб зробити його ще більш м'яким.

44


Засипаємо в м'ясо кунжут і злегка перемішуємо, щоб насіння розподілилися рівномірно. Залишаємо м'ясо під кришкою в прохолодному місці на час близько 30 хвилин.

55


Замариноване м'ясо відправляємо на суху гарячу сковороду. Якщо сковорода примхлива, її можна злегка протерти рослинним маслом.

66


Смажимо медальйони на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку до красивого золотого кольору.

77


Готові медальйони відразу ж викладаємо на тарілку, де вони обов'язково пустять сік, який лежить під час смаження. Солимо медальйони вже на тарілці, поки вони гарячі. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок