Суп з сушених грибів



Суп з сушених грибів


Я вирішила скористатися своїм експрес-рецептом приготування супу з сушених грибів. Він полягає в тому, що гриби не треба вимочувати цілу ніч – нам вистачить для цього буквально півгодини! Але робити ми це будемо не в воді, а в теплому молоці. Такою радою зі мною поділився мій колега, який і презентував мені в свій час ці сушені гриби!

Через півгодини після замочування грибочки можна проварити в двох бульйонах, а третій вже можна не зливати – на ньому ми і будемо готувати наш суп.

Інгредієнти:
— 30 г сушених білих грибів;
— 1 склянка молока;
— 5 картоплин;
— 1 морквина;
— 1 луковичка;
— 2 ст. л. рослинного масла;
— 1 ст. л. вершкового масла;
— 1 ст. л. пшеничного борошна;
— сіль і перець (скільки потрібно).

Процес приготування супу.


Як я вже зазначала вище, сушені грибочки ми заливаємо теплим молочком і відставляємо в сторону на 30 хвилин.

11


Рівно через півгодини промиваємо грибочки під проточною водою, заливаємо водою і ставимо на вогонь, після закипання відразу ж зливаємо воду (вона буде дуже темна) та гриби промиваємо.

Тепер у нас буде дубль 2 – заливаємо водою, доводимо до кипіння, даємо прокипіти хвилин 5-7, знову зливаємо (вода вже набагато світліше) і промиваємо.

Заливаємо гриби водою третій раз, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і готуємо грибний бульйон.

22


В процесі всіх цих маніпуляцій у нас достатньо часу для того, щоб очистити овочі (картоплю, цибулю та моркву) і подрібнити їх.

33

 

44

 

55


Після того, як бульйон прокипів хвилин 15, ми закидаємо туди картоплю.

66


Моркву і цибулю обсмажуємо на рослинному маслі.

77


Коли картопля буде майже готова, додаємо зажарку в каструлю і додаємо солі.

А тим часом на суху розігріту сковороду викладаємо необхідну кількість борошна і рум’яним її, постійно помішуючи. Коли борошно трохи змінить колір, додаємо вершкове масло і швиденько з'єднуємо його з борошном і відправляємо отриману масу в каструлю. Даємо прокипіти ще буквально 5 хвилин і вимикаємо.

88


Завдяки такому ходу, суп вийде неймовірно наваристий і дуже приємної консистенції. Ну, а про смак можна тільки мріяти – цей грибний аромат здатний звести з розуму!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок