Відкрити категорії

Салат з відварним язиком


Салат з відварним язиком


Спробувала днями в кафе незвичайний салатик. Рецепт запам'ятала і вирішила приготувати, щоб не відкладати в довгий ящик. Думаю зараз, у сезон осінніх ягід і капусти, він буде особливо актуальний. Гіркуватий смак брусниці в ньому чудово відтіняє ніжним язиком і солодкою кукурудзою.

Домашній варіант власного приготування мені сподобався навіть більше. В оригіналі був доданий ще твердий сир. Мені він здався зайвим.

Чоловікові салат дуже сподобався. Так що заношу його в свою колекцію чоловічих салатів. Хоча, якщо замінити заправку з шкідливого майонезу, то і дівчатам, що стежить за фігурою, він підійде в якості легкої і ситної вечері.

Інгредієнти:
капуста білокачанна свіжа — 200 г;
язик яловичий (відварний) – 100 г;
кукурудза консервована – 100 г;
яйця — 2 шт.;
брусниця — 50 г;
сіль, перець – за бажанням;
майонез.

Приготування салату з язика.

Рекламний блок
Капусту дрібно шаткуємо, складаємо в салатник, солимо і злегка переминаємо руками. Поки будемо готувати інші інгредієнти, вона дасть сік.

11


Додаємо трохи консервованої кукурудзи.

22


Язик (попередньо відварений) ріжемо соломкою.

33


Яйця, теж заздалегідь зварені круто, ріжемо кубиком.

44


Додаємо жменю брусниці.

55


Думаю, і з журавлиною теж буде непогано. Треба буде наступного разу проекспериментувати.
Заправляємо все майонезом. Солимо. Можна для легкості замінити заправку на сметану, або змішати 50/50.

66


Салатик стає ще смачніше, якщо, по-перше, не шкодувати заправки, і ще дати страві, вже готовій, постояти в холодильнику півгодинки.

Рекламний блок
Салат з відварним язиком


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com