Яловичина в духовці



Яловичина в духовці


Яловичина, запечена у фользі з картоплею – чудове блюдо як для свята, так і для буднів. Незаперечною перевагою страви є її натуральність і дієта. Це блюдо легко готується і не вимагає годинного стояння біля плити. На підготовку інгредієнтів йде близько 15 хвилин, решту часу за вас буде працюватиме духовка.

Інгредієнти:
яловичина - 300 г;
картопля - 2 шт.;
кабачок - 100 г;
кольрабі - 100 г;
помідор або огірок - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
рослинне масло - 2 чайні ложки;
сіль, перець, спеції - за смаком.

Приготування яловичини в духовці.


Для початку підготуємо потрібні інгредієнти.

11


Основою страви є м'ясо. До вибору м'яса варто приділити особливу увагу – для приготування краще використовувати молоду телятину або яловичину. Особливо це блюдо смачно виходить, якщо м'ясо не було заморожено. Мені подобається м'ясо з прожилками, тому я беру шматочки з ребер.

22


М'ясо треба нарізати на пластини товщиною 1-2 см, довжиною 15-20 см, шириною 5-7 см. Пластини повинні бути такими, щоб у них зручно було загорнути начинку в рулет.

Другий не менш важливою складовою страви є картопля. На дві порції нам знадобиться 2 невеликих картоплини. Їх потрібно промити і очистити від шкірки.

33


Моркву потрібно також промити і почистити. Для 2 порцій достатньо буде 1 невелика морквина.

44


Цибуля надає пікантності смаку. Я використовую 1 цибулину на дві порції, але якщо ви не любитель цибулі, то можете скоротити її кількість. Цибулю необхідно очистити від лушпиння.

55


Кольрабі не є обов'язковою складовою страви, проте вона надає особливу ніжність начинці. Завдяки великій кількості корисних речовин, що міститься в цьому овочі та його низької калорійності, використання його як складової начинки значно полегшить енергоємність страви і підвищить його дієтичні властивості.

66


Кабачок також можна використовувати за бажанням.

77


Обов'язково підготуйте зубчик часнику – без нього страва вийде прісною і неароматною.

В дієтичних цілях рекомендується використовувати більше овочів і менше картоплі, так як в ньому міститься багато вуглеводів.

Очищені і промиті складові страви виглядають так, як на фото. Їх необхідно ще раз промити і порізати.

88


Картопля і кольрабі ріжеться соломкою, кабачки краще порізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Цибуля добре виглядає порізана півкільцями, однак для тих, хто не є шанувальником цього продукту можна порізати дрібненько. Часник також потрібно дрібно покришити або розчавити.

99


Наступний етап приготування дуже відповідальний – потрібно правильно укласти інгредієнти у фольгу. Відрізаємо такий шматочок фольги, щоб можна було в нього повністю загорнути рулет.

Викладаємо шматочок м'яса на середину фольги, посипаємо сіллю, перцем і спеціями за смаком. Зверху на одну половинку кладемо картоплю.

Зверху присипаємо морквою і цибулькою. Якщо є в наявності кольрабі і кабачки – укладаємо кілька соломок і кубиків.

1010


Посипаємо начинку сіллю, перцем і спеціями, збризкуємо рослинним маслом.

Після цього акуратно загортаємо другу половинку м'яса, так щоб вийшов рулет. Якщо ви хочете, можете навколо також викласти овочі – так у вас буде більше гарніру.

1111


Загортаємо фольгу так, щоб не потік сік, потім для вірності загортаємо ще один раз. В результаті виходять невеликі брикети з фольги.

Викладаємо їх на деко або на решітку і поміщаємо в розігріту духову шафу.

1212


Ставимо на 150 градусів з нижнім і верхнім нагріванням і готуємо протягом 1 години. Якщо порції вийшли більшими, то можна збільшити потужність до 200 градусів, а час приготування до 1,5 години.

Після закінчення терміну приготування дістаємо страву з духовки і обережно відкриваємо фольгу, щоб подивитися чи проварилися овочі. Головною помилкою при приготуванні страви є те, що ми дістаємо, не перевіряючи готовність. Насправді в залежності від сортів овочів, кількості начинки, від об'єму порції час приготування може змінюватись.

1313


У готовому блюді картопля повинна бути злегка підрозварена, але не плутайте її з іншими овочами – кольрабі практично ніколи не розварюється, вона щільніше за структурою. Готову страву обережно викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню, томатами або огірками.

1414


Яловичина, приготована в фользі, може стати буденною стравою, так і прикрасити святковий стіл.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок