Салат з капусти і овочами



Салат з капусти і овочами


Салат зі свіжої капусти і овочів - це не тільки смачно і дуже корисно, але і відмінний заряд бадьорості і гарного настрою на весь день! Готувати його можна і потрібно звичайно цілий рік! Але особливо мені подобається в осінню пору, коли всі овочі не куплені, а повністю зі свого городу.

Інгредієнти:
капуста білокачанна - 400 г;
морква - 1 шт.;
перець болгарський - 2 шт.;
свіжий огірок (невеликий) - 2-3 шт.;
помідори (невеликі) - 5-6 шт.;
зелень - 1 п.;
лимонний сік - 2 ст. л.;
оцет 9% - 2 ст. л.;
цукор - 1 ч. л.;
сіль - за смаком;
олія оливкова - 2 ст. л.;
насіння кунжуту - 1 ст. л.

Приготування салату.


Першим ділом займемося капустою, її необхідно тонко нашаткувати.

11


Скласти в глибоку миску, додати цукор, сіль за смаком і добре розім'яти руками до виділення соку.

22


Нехай постоїть, а тим часом займемося іншими овочами. Моркву тремо на тертці.

33


Перець ріжемо півкільцями.

44


Помідори (у мене досить дрібні) ріжемо кружальцями.

55


Ріжемо довільно огірки.

66


І шаткуємо зелень (я використовувала зелену цибулю, петрушку і кріп).

77


Відправляємо зелень і овочі до капусти і додаємо заправку. Заправка до цього салату, звичайно ж може бути будь-яка на ваш смак. Я додала оцет.

88


Лимонний сік.

99


І масло. Масло підійде будь-яке, як оливкове, так і звичайне рослинне без запаху.

1010


Тепер акуратно все перемішуємо, якщо мало солі, то досолюємо, можна додати чорний мелений перчик.

1111


Я дуже люблю кунжут і за його смак і за користь для організму, тому вирішила додати ще і його. Для цього насипаємо його на суху сковороду і обсмажуємо періодично помішуючи 2-3 хвилини до тих пір, поки насіння не потемніють і не стануть блискучими.

1212


Посипаємо салат кунжутом при подачі.

1313


От і все! Виходить досить просто, швидко і смачно! Приємного смаку і гарного настрою!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок