Як приготувати азу



Як приготувати азу


Не дивлячись на те, що азу є стравою татарської кухні, воно популярне в усьому світі. Це дивовижно гармонійне поєднання м'яса, овочів і прянощів, приготувати яке під силу будь-якій господині. Азу виручає, коли треба нагодувати велику кількість людей або швиденько зробити що-небудь смачне на вечерю. У зимовий час азу зігріє тіло, а аромат духмяних прянощів нагадає про тепле літо.

Азу відноситься до національних страв татарської кухні, також як і плов. Його люблять готувати «на кожен день», вміло замінюючи інгредієнти, і щоразу отримуючи новий, цікавий результат. Основою страви є м'ясо, причому не обов'язково це повинна бути улюблена татарами баранина. Класична рецептура містить варіації на тему яловичини та конини. Ну а у світовій кулінарії блюдо навчилися готувати навіть з свинини, хоча до татарської кухні це не має вже ніякого відношення.

Інгредієнти:
свинина - 300 г;
картопля - 2 шт.;
огірки мариновані - за смаком;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 головка;
зелень - 50 г;
томатний соус - 4 ст. ложки;
масло рослинне для обсмажування;
спеції - за смаком;
сир твердий - 100 г;
лавровий лист - 2 шт.;
перець горошком - 6 горошин.

Кількість інгредієнтів розрахована на два горщика.

Спосіб приготування азу.


Огірочки нарізаємо невеликими брусочками.

11


Укладаємо на дно горщика.

22


М'ясо нарізаємо так само брусочками.

33


Викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо хвилин 10 в кінці злегка солимо і перчимо.

44


Укладаємо м'ясо в горщик поверх огірків, зверху поливаємо двома столовими ложками томатного соусу і лавровий лист і кілька горошин перцю.

55


Зверху зелені дрібку.

66


Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

77


Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.

88


Обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.

99


Укладаємо поверх м'яса і присипаємо улюбленими спеціями.

1010


Дві невеликі картоплини миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

1111


Обсмажуємо на тій же сковороді на якій обсмажували моркву і цибулю, хвилин п'ять.

1212


Кладемо обсмажену картоплю поверх моркви і цибулі.

1313


Дві столові ложки томатного соусу змішуємо з 200 мл води.

1414


Додаємо цю суміш в горщик (по 100 мл у кожний) повторюємо все з другим горщиком. Прибираємо в духовку розігріту на 180 градусів на 30 хвилин.

1515


Твердий сир натираємо на крупній тертці.

1616


Через пів години дістаємо горщики посипаємо тертим сиром і знову в духовку на десять хвилин. Потім духовку вимкнути і залишити остигати і настоюватися в гарячій духовці годину або більше. От і все! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок