Відкрити категорії

Як приготувати азу


Як приготувати азу


Не дивлячись на те, що азу є стравою татарської кухні, воно популярне в усьому світі. Це дивовижно гармонійне поєднання м'яса, овочів і прянощів, приготувати яке під силу будь-якій господині. Азу виручає, коли треба нагодувати велику кількість людей або швиденько зробити що-небудь смачне на вечерю. У зимовий час азу зігріє тіло, а аромат духмяних прянощів нагадає про тепле літо.

Азу відноситься до національних страв татарської кухні, також як і плов. Його люблять готувати «на кожен день», вміло замінюючи інгредієнти, і щоразу отримуючи новий, цікавий результат. Основою страви є м'ясо, причому не обов'язково це повинна бути улюблена татарами баранина. Класична рецептура містить варіації на тему яловичини та конини. Ну а у світовій кулінарії блюдо навчилися готувати навіть з свинини, хоча до татарської кухні це не має вже ніякого відношення.

Інгредієнти:
свинина - 300 г;
картопля - 2 шт.;
огірки мариновані - за смаком;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 головка;
зелень - 50 г;
томатний соус - 4 ст. ложки;
масло рослинне для обсмажування;
спеції - за смаком;
сир твердий - 100 г;
лавровий лист - 2 шт.;
перець горошком - 6 горошин.

Кількість інгредієнтів розрахована на два горщика.

Спосіб приготування азу.


Огірочки нарізаємо невеликими брусочками.

11


Укладаємо на дно горщика.

22


М'ясо нарізаємо так само брусочками.

33

Рекламний блок
Викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо хвилин 10 в кінці злегка солимо і перчимо.

44


Укладаємо м'ясо в горщик поверх огірків, зверху поливаємо двома столовими ложками томатного соусу і лавровий лист і кілька горошин перцю.

55


Зверху зелені дрібку.

66


Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

77


Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.

88


Обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.

99


Укладаємо поверх м'яса і присипаємо улюбленими спеціями.

1010


Дві невеликі картоплини миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

1111


Обсмажуємо на тій же сковороді на якій обсмажували моркву і цибулю, хвилин п'ять.

1212


Кладемо обсмажену картоплю поверх моркви і цибулі.

1313


Дві столові ложки томатного соусу змішуємо з 200 мл води.

1414


Додаємо цю суміш в горщик (по 100 мл у кожний) повторюємо все з другим горщиком. Прибираємо в духовку розігріту на 180 градусів на 30 хвилин.

1515


Твердий сир натираємо на крупній тертці.

1616


Через пів години дістаємо горщики посипаємо тертим сиром і знову в духовку на десять хвилин. Потім духовку вимкнути і залишити остигати і настоюватися в гарячій духовці годину або більше. От і все! Приємного смаку!

Рекламний блок
Як приготувати азу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com