Закуска з баклажанів по-домашньому



Закуска з баклажанів по-домашньому


Зараз страви з баклажанів особливо актуальні, адже якраз настає сезон "синеньких". Не будемо втрачати можливості скористатися сезонним продуктом, адже це і за ціною доступно, і корисно.

Інгредієнти:
баклажан - 1-2 шт.;
томати - 2-4 шт.;
яйця курячі – 3 шт.;
майонез - 1-2 ст. л.;
часник - 1-2 зубка;
олія - для смаження;
сіль - за смаком;
зелень - за смаком.

Спосіб приготування закуски з баклажанів.


Для закуски з баклажанів нам знадобиться один досить великий баклажан, або два невеликих.

11


Баклажани миємо, очищаємо від плодоніжки і шкірки і нарізаємо кружечками шириною приблизно 0,5 см.

22


Потім складаємо наші кружечки в глибокий посуд, пересипаючи сіллю. Це, щоб позбутися гіркоти.

33


Залишаємо поки наші баклажани і займемося іншими продуктами. Помідори для цієї страви потрібно вибирати стиглі, соковиті.

44


Помідори миємо й нарізаємо також кружечками шириною 0,5 см.

55


Тепер приготуємо соус. Для цього кладемо в чашку пару столових ложок майонезу і видавлюємо туди ж 1-2 зубки часнику.

66


З посуду з баклажанами зливаємо сік, що виділився. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо кружечки баклажанів на середньому вогні з обох боків до рум'яності.

77


Баклажани масло люблять. У тому сенсі, що вбирають його охоче. А без нього смажаться погано, більше сохнуть. Тому, щоб не було занадто жирно, масло підливаємо потроху. Якщо на сковороді відразу всі кружечки баклажанів не поміщаються, то обсмажуємо партіями. Поки смажаться баклажани, розбиваємо в окрему тарілку три яйця.

88


Солимо їх і збиваємо. Коли всі баклажани будуть обсмажені, щільно укладаємо їх на цю ж сковороду і заливаємо збитими яйцями.

99


Накриваємо кришкою і смажимо, як яєчню. А поки нарубаємо зелень. Я взяла традиційні кріп і петрушку. Можна брати ту, що вам більше подобається.

1010


Коли наш "омлет" з баклажанів і яєць готовий, перевертаємо його на блюдо.

1111


Змащуємо соусом з майонезу і часнику.

1212


Потім викладаємо кружечки помідорів. Чим щільніше вдасться укласти помідори, тим соковитіше і смачніше вийде закуска.

1313


Посипаємо зверху рубаною зеленню.

1414


І, власне, закуска з баклажанів готова.

1515


Залишилося тільки нарізати її на порційні шматочки-сектора і можна подавати.

Ця закуска однаково смачна як у теплому, так і в холодному вигляді. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок