Відкрити категорії

Як приготувати фарширований перець




Осінь — саме час готувати фаршировані перці. Мій варіант начинки — м'ясо і рис.

Інгредієнти (на 12 перців):
800 грам фаршу (яловичина, свинина);
2/3 склянки довгозернистого рису;
велика морквина;
цибулина;
3-4 середніх помідора.

Приготування фаршированих перців.


Варимо рис: кидаємо його в киплячу воду, тримаємо хвилин 5 на вогні, потім зливаємо воду і даємо трохи охолонути. Коли рис стане прохолодним, додаємо до нього фарш і спеції: сіль, перець, часник. Можна додати будь-які інші: я, наприклад, кладу орегано. Вимішуємо до однорідної маси.

1


Тепер самий важливий момент: готуємо перчики. Акуратно зрізаємо кришечку (вона нам ще знадобиться) і ретельно виймаємо насіння і білі прожилки.

2


Далі наповнюємо перці отриманим фаршем до краєчка і акуратно укладаємо в каструлю, щоб вони стояли вертикально, щільно один до одного. Я кладу фарш всередину прямо руками, так як металева ложка може легко поламати стінки перців.

Перці накриваємо «кришечками» і наливаємо в каструлю холодну воду, щоб вона наполовину перці закривала. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 40 на повільному вогні.

3


Поки перці тушкуються, готуємо овочевий соус. Цибулю (я віддаю перевагу червоній — вона солодше і не дає такого характерного зайвого запаху) смажимо на оливковій олії — вона повинна стати трохи прозорою. Найкраще її постійно помішувати, щоб не підгоріла.

4


Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі, перемішуємо — тушкуємо хвилин 10.

5


Помідори (у моєму випадку це досить великі черрі, і їх штук 10) ріжемо на 4 частини — і туди ж, до морквини. Також додаємо дрібно-дрібно нарубаний часник і сіль. Все разом гаситься ще 10 хвилин.

6


Коли перці проваряться протягом 40 хвилин, акуратно додаємо овочеву суміш. За допомогою виделки проштовхуємо її між перців і даємо всьому разом протушкувати ще хвилин 10-15.

7


Все — готово! Перчики акуратно дістаємо округлою лопаткою, так як вони стоять щільно і можна їх продірявити. До перцю додаємо кілька ложок овочевого соусу і бульйону, в якому вони тушкувалися. Подаємо з цибулею та сметаною. Приємного смаку.


Як приготувати фарширований перець
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com