Фарширований перець у духовці



Фарширований перець у духовці


Найчастіше я фарширую болгарські перці невеликого розміру. Для того щоб їх нафарширувати, я зрізаю тільки верхівку з хвостиком, виймаю насіння і заповнюю їх фаршем. Готую я їх, як правило, восени, коли сезон у самому розпалі.

Взимку продають в основному тільки великі імпортні перці. Але в холодну пору року теж хочеться побалувати себе фаршированими перцями. Однак начиняти ці перці не дуже зручно: занадто великими вони виходять. Тому я вирішила фарширувати половинки.

Інгредієнти:
солодкі перці – 1 кг;
фарш – 0,5 кг;
цибуля – 1 голівка;
морква – 1 шт.;
сіль, перець, приправи;
томатна паста – 2 столові ложки;
сметана – 4 столові ложки;
вода – приблизно 200 мл;
кетчуп – 1 столова ложка;
рис – 1/2 склянки.

Спосіб приготування фаршированих перців в духовці.


Для того щоб страва яскравіше виглядала, бажано брати перці декількох кольорів.

11


Акуратно перці розрізаємо вздовж на дві частини, залишаючи на одній половинці хвостик. Виймаємо насіння.

22


У каструлі кип'ятимо воду і кладемо в неї половинки перців. Бланшуємо їх 2-3 хвилини для більшої м'якості, так як такі перці товстошкірі і не можу до кінця пропектися.

33


Для начинки краще брати суміш двох фаршів: яловичого і свинячого.

44


Додаємо у фарш цибулю.

55


Потім терту моркву.

66


Кладемо спеції: сіль, чорний мелений перець, солодку паприку.

77


Додаємо у фарш зелень.

88


Відварюємо рис до напівготовності.

99


Остиглий рис змішуємо з фаршем.

1010


Ще я кладу в начинку для додаткової пікантності трохи кетчупу.

1111


Всі інгредієнти добре перемішуємо. Якщо фарш густий, можна додати трохи води.

1212


Начиняємо перці. Беремо половинки перців, наповнюємо їх фаршем. Необов'язково, щоб перці були нафаршировані повністю, так як самі по собі вони досить об'ємні. Укладаємо перці в форму в один шар.

1313


Тепер займемося соусом. Для цього змішуємо сметану з томатною пастою.

1414


Потім вливаємо воду. За консистенцією соус повинен нагадувати рідку сметану. Солимо і перчимо, перемішуємо, щоб не було грудочок.

1515


Заливаємо перці соусом, так, щоб заливка доходила не менше ніж до половини перців.

1616


Кладемо форму в розігріту до 180-200 градусів духовку.

1717


Тримаємо в духовці перці близько 40 хвилин. Стежимо, щоб перці не підгоряли, для цього їх можна прикрити фольгою.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок