Картопля з м'ясом в духовці



Картопля з м'ясом в духовці


Одним з найпопулярніших домашніх варіантів після макаронів швидкого приготування є саме картопля з м'ясом. Варіантів приготування страви можна придумати масу. Її краса в тому, що вона смачна, незалежно від обраного способу. Більш того, на відміну від класичного поєднання м'яса і макаронів, яке жоден дієтолог не назве корисним, м'ясо з овочами – найбільш оптимальний і смачний варіант подачі.

Ви можете бути повністю впевнені, що картопля з м'ясом у духовці обов'язково порадує домашніх найніжнішим ароматом. А Ви неодмінно оціните простоту і швидкість приготування. Все елементарно: досить нарізати всі інгредієнти скласти в форму або сотейник і благополучно залишити тушкуватися. Після цього про страву можна сміливо забути на менш ніж на 1,5 години.

Надані самі собі і овочі просочаться найніжнішою підливою і порадують багатством смаку. Більш того, м'ясо з картоплею в духовці є не тільки самим простим способом приготування для цих продуктів, але і найбільш корисним.

Інгредієнти:
м'ясо свинина – 500 г;
картопля – 300 г;
цибуля – 150 г;
морква – 150 г;
помідори – 200 г;
вершкове масло — 15 г;
сіль;
перець;
Спеції для свинини або самостійно змішати базилік, паприку, коріандр.

Приготування картоплі з м'ясом.


Готуємо свинину. Очищаємо м'ясо від плівок і нарізаємо на порційні шматки. Сильно дрібнити не варто, так як при запіканні м'ясо може злегка підсохнути. Оптимальний розмір шматочків від 2 сантиметрів.

11


Очищаємо і нарізаємо кубиками цибулю.

22


Додаємо в м'ясо суміш для свинини або ароматні трави на свій розсуд.

33


Змішуємо м'ясо з цибулею, злегка здавлюючи її, щоб вона пустила сік і злегка промаринувала свинину. Краще, якщо м'ясо постоїть в холодильнику приблизно півгодини і промаринується в спеціях і цибулі. Хоча, якщо часу на очікування немає, можна його готувати прямо зараз.

44


Очищаємо і нарізаємо кружечками моркву.

55


Готуємо картоплю. Нарізаємо великими шматками, це забезпечить їй велику соковитість.

66


Тепер залишилося лише скласти в сотейник або форму для запікання і залишити готуватися. Нижнім шаром викладається м'ясо з цибулею. Поверх обов'язково розкладаємо нарізане шматочками масло. Це додасть готовій страві більш багатий і насичений смак.

77


Наступний шар поверх м'яса — морквина, розкладаємо її акуратно по всій поверхні. Це допоможе їй краще пропектися і просочитися готовим соусом.

88


Потім викладаємо картоплю.

99


Заключний етап - помідори. Нарізаємо їх шматочками і акуратно викладаємо зверху інших овочів.

1010


Готувати м'ясо запечене в духовці краще, попередньо її розігрівши. Таким чином компоненти почнуть запікатися відразу ж після потрапляння всередину.

Тепер залишилося почекати пару годинок і можна насолоджуватися домашньою смакотою. Якщо м'ясо встигне як слід промаринуватися, смак овочів і картоплі виходить ще більш насичений і багатий. Таке м'ясо в духовці з картоплею не залишить Ваших домашніх байдужими, а чоловік запросто забуде про свою любов до котлет.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок