Рагу із баклажанів



Рагу із баклажанів


Що сказати вам — смак у цього рагу, дійсно, просто приголомшливий! Морква, перець і часник за рахунок оцту і цукру стали кисло-солодкими. Баклажани перетворилися за смаком у справжні гриби. Запашний перець надав страві пряність.

Зізнатися, таке переплетення смаків я пробувала перший раз в житті. Більш того, я і подумати не могла, що його можна отримати з абсолютно простих і доступних за ціною продуктів.

Інгредієнти:
баклажани — 4 шт. (приблизно 600 г);
морква — 1 велика або 2 середніх;
перець болгарський — 1 шт.;
рослинна олія — 5 ст. л.;
цукор — 2 ч. л. (з гіркою);
сіль — 0,5 ч. л.;
перець запашний мелений — 1/3 ч. л.;
часник — 5 зубчиків;
оцет — 2 ч. л.

Спосіб приготування рагу із баклажанів.


Баклажани я помила, відрізала у них кінчики. Порізала баклажани спочатку вздовж на 4 частини, а потім упоперек. Шматочки у мене вийшли досить великі. Я поклала їх у силіконову форму для випічки і відправила на 20 хвилин у духовку.

11


Потім я взялася за інші овочі.

22


Моркву почистила, помила і порізала на полукружочки.

33


Перець помила, видалила плодоніжку, вийняла насіння і порізала його на кубики.

44


Часник почистила, помила і порізала кожен зубчик на 4-5 частин. Нагріла на сковороді 5 ложок рослинного масла і відправила туди моркву, перець і часник. Посмажила 5 хвилин, помішуючи час від часу.

55


Додала до цих овочів цукор, сіль, оцет, перець запашний, перемішала, посмажила ще буквально 10-20 секунд і вимкнула вогонь.

66


Дістала баклажани з духовки. Переклала до них овочі разом з усією заливкою. Перемішала.

77


Знову відправила в духовку. На цей раз хвилин на 15.

88


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок