Панцанела - італійський салат



Панцанела - італійський салат


Як і ми, італійці люблять влітку готувати салати. Рецепт панцанели відомий з давніх часів і популярний і в наш час. Я цілком розумію італійців, так як мені теж дуже подобається цей легкий овочевий салатик з черствим хлібом.

Те, що цей рецепт з'явився, цілком закономірне явище – у спеку хліб швидко черствіє, чому б не покласти його в салат, в якому утворюється багато овочевого соку?

Тому, ідея покласти в салат сухарики – для мене відмінна ідея. Склад інгредієнтів для панцанели буває різним. Мені подобається додати сюди бринзу і оливки. Головне – тут повинні бути помідори і сухарики.

Інгредієнти:
— 1 огірок;
— 1 помідор;
— 1 скибочка білого хліба;
— 1 невелика цибулина;
— невеликий шматочок бринзи;
— 1/3 банки оливок;
— 1 ст. л. оливкової олії;
— гілочка базиліку;
— кілька крапель бальзамічного оцту.

Приготування італійського салату.


Цибулю можна покласти в сирому вигляді, а можна замаринувати швидким способом. Так як цей спосіб мені припав до душі, я так і зробила.

11


Огірок пошинкувала напівкружечками.

22


Порізала помідори часточками.

33


Невеликий шматочок бринзи - його я порізала маленькими кубиками.

44


Оливки порізала кружечками — кожну на три частини.

55


Шматок хліба підсушила в тостері.

66


Порізала на невеликі шматочки.

77


Поєднала всі інгредієнти. Збризнула олією і бальзамічним оцтом.

88


Додала сухарики.

99


Перемішала, прикрасила ароматним базиліком. Класичний салат італійських готовий. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок