Горбуша в духовці



Горбуша в духовці


Горбуша в духовці з картоплею і помідорами, запечена в ніжному сметанно-сирному соусі, обов'язково доведеться вам до смаку. Не дивлячись на досить великий набір інгредієнтів, готується це дуже смачне блюдо легко і швидко. Дане блюдо чудово підійде для повноцінного обіду чи вечері.

Горбуша приготовлена таким способом виходить особливо ніжною і смачною, а саме головне не сухою. Окремо хочеться сказати і про гарнір з картоплі. Картопля виходить неймовірно смачною і ароматною, а завдяки маслу і соусу ще і соковитою і ніжною. Подяки будуть вам забезпечені!

Інгредієнти:
1 шт. горбуші;
1 шт. томатів;
8 шт. картоплі середнього розміру;
3 ст. л. сметани;
2 зуб. часнику;
1-2 шт. цибулі ріпчастої;
30 г вершкового масла ;
0,5 шт. лимону;
2 шт. яєць курячих;
1 шт. моркви;
за смаком майонез ;
150 г сиру твердих сортів;
за смаком сіль і спеції;
рослинна олія для смаження - за смаком.

Спосіб приготування горбуші в духовці.


Для початку підготуємо рибу. Для цього її необхідно очистити від луски, промити і обсушити паперовим рушником. Відрізати голову, хвіст і плавники (їх можна буде використовувати для приготування ароматної юшки) і нарізати на порційні стейки, шириною приблизно 2 см.

11


Смак риби досить насичений сам по собі і швидко вбирає аромати спецій, але зловживати ними не варто. Я додала лише чорний перець, сіль і полила її соком лимона. Цього буде цілком достатньо, щоб не перебити її неповторний смак.

22


Залишаємо її в такому вигляді маринуватися на деякий час, а тим часом займемося підготовкою інших інгредієнтів. Цибулю ріжемо півкільцями.

33


Моркву тремо на тертці.

44


Тепер обсмажуємо на рослинній олії цибулю, буквально пару хвилин.

55


І відправляємо до неї моркву. Смажимо все разом ще 2-3 хвилини. Сильно смажити овочі не потрібно, адже їм ще належить відправиться в духовку. В процесі овочі можна злегка посолити.

66


Картоплю очищаємо і ріжемо кільцями.

77


Тепер, коли все готово починаємо укладати нашу страву. Форму, в якій горбуша з овочами буде запікатися, застеляємо подвійним шаром фольги і змащуємо олією.

88


Викладаємо рибу на невеликій відстані одна від одної.

99


Вільний простір заповнюємо тонким шаром картоплі.

1010


Злегка солимо шар і покриваємо його майонезом (можна замінити на сметану).

1111


Зверху розподіляємо цибулю з морквою.

1212


Розкладаємо поверх картоплю, що залишилася, а на кожен шматочок горбуші кладемо кружечок помідора.

1313


Тепер приготуємо соус-заливку. Для цього вибиваємо в глибоку чашку 2 яйця, додаємо сіль за смаком і сметану.

1414


Перемішуємо до однорідності.

1515


І натираємо сюди ж сир і часник.

1616


Добре все перемішуємо. Готово.

1717


Поливаємо стейки горбуші соусом, а решту розподіляємо по картоплі.

1818


Накриваємо форму зверху фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 30 хвилин при 200 градусів. Потім форму необхідно вийняти, розкрити фольгу і посипати страву свіжою зеленню, наприклад кропом.

1919


Знову поставити в духовку і готувати до готовності картоплю. Я ще як тільки верх схоплюється, дістаю форму і знову проходжу по верху шматочком вершкового масла, щедро змащуючи і просочуючи верхівку. Потім відправляю назад.

Точний час приготування вказати не можу, оскільки все залежить від особливостей вашої духовки, розмірів форми і товщини картоплі. Головне тримаємо в фользі зазначений час, а там орієнтуємося по м'якості картоплі, оскільки вона готується довше. Рибу бажано подавати зі свіжими овочами і зеленню.

2020


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок